Desert placinta frageda cu mere, fara zahar

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
28 Oct 2019 | 8020 vizualizari
Desert placinta frageda cu mere, fara zahar

Zilele acestea am testat un nou indulcitor, natural, ce il pot folosi chiar si persoanele diabetice, ceea ce este imbucurator pentru persoanele ce au aceasta problema. Si cum imi era dor de un desert cu mere, am ales sa pregatesc o placinta frageda si delicioasa. Cum s-a comportat indulcitorul? Nu am avut nici o problema cu el, nu am simtit sa schimbe gustul desertului, aluatul mi-a iesit foarte bine, deci pot sa spun ca il recomand cu incredere. O sa mai pregatesc si alte deserturi cu el si o sa mai revin cu impresii, in cazul in care apare ceva. Dar pana acum, imi place mult si o sa vreau sa il folosesc cat mai des!

Ingrediente

  • Pentru umplutura de mere:
    • 1,3 kg mere
    • 1 lingura indulcitor din stevie
    • 1 lingurita unt
    • 1 lingurita rasa scortisoara
    Pentru aluat:
    • 150 gr untura
    • 50 ml lapte
    • 1 ou
    • 3 linguri indulcitor din stevie
    • 280-300 gr faina (de tara am folosit)
    • 1 lingurita praf de copt
    • un praf de sare
    • 1 lingurita vanilie
    • plus 1 ou pentru unt
    • o mana migdale crude

Mod de preparare

Umplutura: Decojiti merele, le dati pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o tigaie puneti untul, merele rase si indulcitorul. Le puneti pe aragaz, la foc mai mare, invartiti mereu. Cand lichidul a scazut bine, adaugati scortisoara, amestecati bine, apoi dati tigaia deoparte. Lasati umplutura sa se raceasca.

Aluatul: Intr-un vas puneti untura, laptele, sarea si le mixati. Adaugati oul, indulcitorul, vanilia si le amestecati bine. Faina o amestecati cu praful de copt, incepeti si le incorporati treptat. Amestecati cu mixerul cat puteti, apoi cand se intareste, framantati cu mana. O sa obtineti un aluat omogen, nelipicios. In functie de marimea oului si de faina folosita, este posibil sa mai fie nevoie de 1-2 linguri de faina in plus.  Il inveliti in folie, il dati la rece 20-25 de minute. Scoateti aluatul de la rece, il impartiti in doua. Presarati faina pe masa de lucru, luati prima bucata de aluat, intindeti un dreptunghi subtirel si mai lung. Puneti jumatate din umplutura de mere, o intindeti, apoi incepeti si rulati pana obtineti un sul. Sulul obtinut il invartiti pana obtineti un melc. Tapetati cu faina o tava de 26 cm de tarta (eu am folosit de 28 cm, dar a fost cam mare). Asezati melcul obtinut pe mijlocul tavii. Intindeti si a doua bucata de aluat, puneti restul de umplutura, rulati. Continuati melcul cu al 2 lea sul obtinut, pana obtineti o placinta spirala. Bateti un ou spuma si cu un penson ungeti placinta. Migdalele le taiati bucati mari cu un cutit, le presarati deasupra.

Introduceti placinta in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 35-40 de minute. Cand placinta este frumos rumenita, este gata. O scoateti din cuptor, o lasati sa se raceasca, apoi o puteti servi. Daca doriti sa o taiati fierbinte, este posibil sa se farame, pentru ca este foarte frageda.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta frageda cu mere, fara zahar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu mousse de pere caramelizate

Postat de sufletista

Desert tarta cu mousse de pere caramelizate

Blat-intr-un bol amestecam faina cu zaharul, sarea, facem o adancitura si adaugam esenta de vanilie, untul rece taiat cubulete si 50 ml apa, incepem sa framantam, adaugam apa daca este nevoie pana...

Citeste continuarea

Cheesecake cu Piersici

Postat de Alepaty

Cheesecake cu Piersici

Se pregateste exact ca cheesecake cu capsuni. Biscuitii se dau prin blender,untul se topeste si se amesteca cu biscuitii. Se pun intr-o forma detasabila de tort si se tapeteaza cu degetele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2019, 10:09
Ce bunatate aromata ai facut!
la 28.10.2019, 10:18
Învârtita...!
la 28.10.2019, 10:38
buna si aroamata!
la 28.10.2019, 11:19
buna buna
la 28.10.2019, 17:03
Imi place!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking