Ingrediente
- 400 g foi placinta
- 1 kg crema de branza creamy Quark-vanilie
- 9 oua
- 8 linguri zahar
- 100 g stafide brune
- ulei pentru uns foile
- 700 ml lapte 3,5% grasime
- 30 g unt 82% grasime
- 3-4 plicuri cu zahar vanilat
Mod de preparare
Intr-un castron am pus crema de branza, am adaugat zaharul, nu am pus foarte mult zahar pentru ca si crema de branza era un pic dulceaga, am omogenizat, apoi am incorporat 6 oua + 3 albusuri, la final am adaugat stafidele.Am numarat foile din pachet, 12 la numar si le-am impartit 2 cate doua, le-am uns pe primele doua si le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si cu peretii mai inalti, peste foi am pus cateva linguri de umplutura ( imaginar mi-am impartit umplutura sa-mi ajunga pentru toate foile), am procedat la fel pana am terminat foile si umplutura, ultimul strat a fost cu foi. Deasupra foilor am taiat untul bucatele mici si l-am distribuit pe toata suprafata. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, cand a inceput sa se rumeneasca am turnat laptele amestecat cu 3 galbenusuri si zaharul vanilat, am mai lasat la cuptor placinta pana ce laptele a fost tot absorbit. O nebunie de placinta, ca vorba aia nebun la nebun trage :)))))))))))))))))))))))))))
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta in straturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|