Desert placinta /Prajitura cu branza, lime si limoncello

Postat de ctlina in Prajituri
23 Feb 2019 | 2328 vizualizari
Desert placinta /Prajitura cu branza, lime si limoncello

Simplu de facut si dietetica, am folosit branza proaspata slaba de vaca 0% grasime. Am numit-o placinta caci am folosit un aluat foietaj dar am taiat-o apoi in portii ca o prajitura. Daca aveti timp puteti face un aluat fraged de casa sau un aluat foietaj rapid - reteta aici. Eu am folosit un aluat foietaj cumparat dreptunghiular. Adaugati 50 g de zahar in plus daca va place mai dulce si puneti o branza mai grasa sau un pic de smantana daca o vreti mai cremoasa. https://www.blogulluicatalina.com/2018/11/placinta-prajitura-cu-branza-lime-si.html

Ingrediente

  • 1 aluat foietaj dreptunghiular
  • 500 gr de branza proaspata slaba de vaci 0%
  • 4 oua
  • 100 g de zahar
  • 2 linguri de lichior limoncello
  • 1 lingura de faina
  • sucul si coaja rasa de la o lamaie lime
  • zahar pudra

Mod de preparare

Dati pe razatoare coaja de lamaie.

Intr-un castron amestecati branza, ouale intregi, zaharul, faina si lichiorul.

Adaugati sucul si coaja de lamaie rasa si amestecati bine pana obtineti o crema neteda.

Ungeti cu unt o forma de 20/30 cm, puneti aluatul foietaj si varsati compozitia.

Dati la cuptor timp de 35 minute.

Lasati sa se raceasca un pic si decorati cu zahar pudra.

Serviti calduta sau rece, simpla sau cu un coulis de fructe de padure, dulceata de prune etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta /Prajitura cu branza, lime si limoncello" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu iaurt si cirese

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu iaurt si cirese

Ouale, sarea, zaharul si zaharul vanilat le-am mixat bine pana si-au dublat volumul, am adaugat uleiul si coaja de lamaie si am continuat sa mixez, am adaugat si iaurtul si am mai mixat cca 2 min....

Citeste continuarea

Desert prajitura cu aia si aia si ailalta

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu aia si aia si ailalta

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea nu foarte tare. Separat amestecam osanza cu iaurtul si cacauao, adaugam amoniacul stins cu zeama de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2019, 19:34
la 23.02.2019, 19:43
perfecta!
la 23.02.2019, 19:49
Totdeauna este bună, o plăcintă cu brânză...! Iar dacă are și Limoncello, atunci este un deliciu.
la 23.02.2019, 20:25
O nebunie de prajitura cu branza! Vreau si eu!
la 23.02.2019, 20:33
Un deliciu!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking