Desert placinta /Prajitura cu branza, lime si limoncello

Postat de ctlina in Prajituri
23 Feb 2019 | 2334 vizualizari
Desert placinta /Prajitura cu branza, lime si limoncello

Simplu de facut si dietetica, am folosit branza proaspata slaba de vaca 0% grasime. Am numit-o placinta caci am folosit un aluat foietaj dar am taiat-o apoi in portii ca o prajitura. Daca aveti timp puteti face un aluat fraged de casa sau un aluat foietaj rapid - reteta aici. Eu am folosit un aluat foietaj cumparat dreptunghiular. Adaugati 50 g de zahar in plus daca va place mai dulce si puneti o branza mai grasa sau un pic de smantana daca o vreti mai cremoasa. https://www.blogulluicatalina.com/2018/11/placinta-prajitura-cu-branza-lime-si.html

Ingrediente

  • 1 aluat foietaj dreptunghiular
  • 500 gr de branza proaspata slaba de vaci 0%
  • 4 oua
  • 100 g de zahar
  • 2 linguri de lichior limoncello
  • 1 lingura de faina
  • sucul si coaja rasa de la o lamaie lime
  • zahar pudra

Mod de preparare

Dati pe razatoare coaja de lamaie.

Intr-un castron amestecati branza, ouale intregi, zaharul, faina si lichiorul.

Adaugati sucul si coaja de lamaie rasa si amestecati bine pana obtineti o crema neteda.

Ungeti cu unt o forma de 20/30 cm, puneti aluatul foietaj si varsati compozitia.

Dati la cuptor timp de 35 minute.

Lasati sa se raceasca un pic si decorati cu zahar pudra.

Serviti calduta sau rece, simpla sau cu un coulis de fructe de padure, dulceata de prune etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta /Prajitura cu branza, lime si limoncello" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tarta cu merisoare

Postat de gabrielacuisine

Tarta cu merisoare

Preincalzim cuptorul la 160 ºC. Punem hartie de copt pe fundul formei detasabile si ungem peretii acesteia cu unt. Intr-un bol incapator vom bate cele 3 oua cu tot zaharul, timp de 3-4...

Citeste continuarea

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

Postat de privatelaura

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

Iata cum se prepara Prajitura cu foi si gem de prune: Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu un mixer, apoi se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2019, 19:34
la 23.02.2019, 19:43
perfecta!
la 23.02.2019, 19:49
Totdeauna este bună, o plăcintă cu brânză...! Iar dacă are și Limoncello, atunci este un deliciu.
la 23.02.2019, 20:25
O nebunie de prajitura cu branza! Vreau si eu!
la 23.02.2019, 20:33
Un deliciu!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking