Desert placinta pufoasa cu mere de post

Postat de Nadyne in Prajituri
21 Mar 2017 | 3886 vizualizari
Desert placinta pufoasa cu mere de post

Retete de post economice

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 150-200 ml apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 100 g zahar +cateva linguri pentru umplutura(putem folosi alb sau brun)
  • 1 plic drojdie uscata
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 3 mere medii
  • scortisoara
  • 1 lingura miere, pentru uns

Mod de preparare

Amestecam faina cu drojdia uscata, zaharul si coaja de lamaie, apoi adaugam treptat apa. Framantam, punem esenta de vanilie, iar cand aluatul incepe sa aibe consistenta, adaugam cate putin uleiul. Framantam pana se incorporeaza bine toate ingredientele si obtinem o coca neteda, nelipicioasa, buna de modelat.

Lasam aluatul, acoperit, la dospit o jumatate de ora.

Merele se spala (cine doreste le poate curate de coaja) si se taie cu ajutorul unui dispozitiv special sau manual, in 8 bucati. Cateva linguri cu zahar se amesteca intr-un castron cu scortisoara.

Intindem foaie din aluatul dospit pe blatul de lucru uns cu ulei si decupam cercuri. Pe fiecare cerc, asezam cate o felie de mar, data in prealabil prin zahar si scortisoara. Lipim marginile fiecarui cerc si le asezam intr-o forma tapetata cu hartie de copt.

Mai lasam placinta sa cresca 10-15 minute, ungem cu ulei, apoi introducem  tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 30-35 minute, pana se rumeneste frumos.

Fierbinte, se unge cu miere (1 lingura de miere dizolvata in 2 linguri apa).

     

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta pufoasa cu mere de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert crumble cu prune si nuci

Postat de merisor67

Desert crumble cu prune si nuci

Spălăm bine prunele, le ștergem, le îndepărtăm sâmburii și le feliem în 4 sau 6, în funcție de mărimea lor. Eu am folosit 3 feluri de prune: vinete...

Citeste continuarea

Prajitura cu ganache de ciocolata si crema de branza

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu ganache de ciocolata si crema de branza

Blatul: Galbenusurile le mixam zaharul. Incorporam apa, faina, cacaoa si praful de copt. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Le adaugam peste compozitia de galbenusuri, le amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2017, 10:37
Asta cred ca ti-e pe plac, Cleme!
la 21.03.2017, 10:40
Interesanta reteta!
la 21.03.2017, 10:44
la 21.03.2017, 10:50
delicioasa!
la 21.03.2017, 11:05
ce pufoase este

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking