Desert placinta pufoasa cu mere de post

Postat de Nadyne in Prajituri
21 Mar 2017 | 3873 vizualizari
Desert placinta pufoasa cu mere de post

Retete de post economice

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 150-200 ml apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 100 g zahar +cateva linguri pentru umplutura(putem folosi alb sau brun)
  • 1 plic drojdie uscata
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 3 mere medii
  • scortisoara
  • 1 lingura miere, pentru uns

Mod de preparare

Amestecam faina cu drojdia uscata, zaharul si coaja de lamaie, apoi adaugam treptat apa. Framantam, punem esenta de vanilie, iar cand aluatul incepe sa aibe consistenta, adaugam cate putin uleiul. Framantam pana se incorporeaza bine toate ingredientele si obtinem o coca neteda, nelipicioasa, buna de modelat.

Lasam aluatul, acoperit, la dospit o jumatate de ora.

Merele se spala (cine doreste le poate curate de coaja) si se taie cu ajutorul unui dispozitiv special sau manual, in 8 bucati. Cateva linguri cu zahar se amesteca intr-un castron cu scortisoara.

Intindem foaie din aluatul dospit pe blatul de lucru uns cu ulei si decupam cercuri. Pe fiecare cerc, asezam cate o felie de mar, data in prealabil prin zahar si scortisoara. Lipim marginile fiecarui cerc si le asezam intr-o forma tapetata cu hartie de copt.

Mai lasam placinta sa cresca 10-15 minute, ungem cu ulei, apoi introducem  tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 30-35 minute, pana se rumeneste frumos.

Fierbinte, se unge cu miere (1 lingura de miere dizolvata in 2 linguri apa).

     

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta pufoasa cu mere de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prăjitură cu brânză dulce și caise

Postat de panacris

Prăjitură cu brânză dulce și caise

Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adauga alternand uleiul și laptele. După ce s-au încorporat bine se adauga făina cernută...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu umplutura de mere si crema de vanilie

Postat de diaconta

Desert prajitura cu umplutura de mere si crema de vanilie

Am pregatit mai întâi umplutura de mere pentru ca sa se raceasca. Am curatat merele si le-am taiat cubulete. Le-am amestecat cu 2 linguri de zahar (daca e nevoie, puteti sa adaugati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2017, 10:37
Asta cred ca ti-e pe plac, Cleme!
la 21.03.2017, 10:40
Interesanta reteta!
la 21.03.2017, 10:44
la 21.03.2017, 10:50
delicioasa!
la 21.03.2017, 11:05
ce pufoase este

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking