Desert placinta rulata cu mere

Postat de sufletista in Dulciuri
21 Feb 2019 | 4150 vizualizari
Desert placinta rulata cu mere

Multumesc Merisor,baieti au declarat-o cea mai buna placinta cu mere:)

Ingrediente

  • 1 ou
  • 200 g unt
  • 2 linguri untura
  • 150 g smantana
  • 50 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 800 g faina
  • Umplutura
  • 1 kg mere curatate de coaja si seminte
  • 100 g zahar(au fost mai acrisoare merele)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lingurite scortisoara
  • 2 linguri gris
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte
  • 1 lingurita zahar
  • Zahar pudra

Mod de preparare

Umplutura-merele le putem da prin razatoare, eu am optat sa le tai cubulete mici. Le punem intr-o oala cu zaharul si punem pe foc sa se caleasca cat sa isi lase siropul si devin moi.

Adaugam scortisoara, zaharul vanilat si grisul, amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Lasam sa se raceasca.

Aluat-cernem 600 g faina intr-un vas ,facem o adancitura in mijloc,adaugam oul batut cu zaharul,untul la temperatura camerei,untura,esenta,bicarbonatul si praful de copt stins cu zeama de lamaie,amestecam bine ingredientele adaugand faina de pe margini.

Adaugam faina pana ce rezulta un aluat nelipicios,acoperim cu o folie si lasam sa se odihneasca 15 min.

Rupem cate o bucata de aluat care o intindem pe masa infainata, ungem cu mere si rulam ambele parti pana ce le unim la mijloc,

Asezam rulourile in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu oul batut cu lapte si zahar.

Dam tava la cuptorul incalzit cca 40 min pana ce se rumeste frumos.

Lasam sa se raceasca dupa care pudram cu zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta rulata cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert placinta rulata cu mere, aromata cu vanilie si scortisoara

Postat de merisor67

Desert placinta rulata cu mere, aromata cu vanilie si scortisoara

Preparăm mai întâi umplutura. Punem într-un vas, pe foc, merele rase, împreună cu zahărul și le amestecăm până își lasă siropul. Ridicăm vasul de...

Citeste continuarea

Desert placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Postat de Pungasa_Rogue

Desert placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Pentru inceput se cern 300 g faina intr-un castron. Se adauga untul, untura solida, smantana, zaharul, zaharul pudra vanilat, esenta de vanilie, oul, praful de copt si bicarbonatul de sodiu stins...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.02.2019, 11:52
la 21.02.2019, 11:58
merge o portie langa cafea !
la 21.02.2019, 11:59
la 21.02.2019, 12:02
Bună, cu mere...!
la 21.02.2019, 12:09

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking