Ingrediente
- 400 g foi placinta Linco Patisero
- 7 oua mici si pretul mare ( ca nu ma pot abtine sa nu zic)
- 680 g branza dulce mai grasa si scursa bine
- 2 linguri de smantana dulce, grasa
- 1 pliculet finnesse vanilie bourbon Dr.Oetker
- 200 g zahar
- 150 g unt topit
- stafide aurii sultan, cat va lasa sufletul
Mod de preparare
Mai intai am pregatit umplutura. Intr-un castron am amestecat branza, smantana, zaharul, ouale si vanilia, am omogenizat si la final am adaugat stafidele. Am topit untul, am desfacut foile de placinta una cate una.
Am folosit o forma ceramica cu diametrul de 28 cm. Am uns forma cu unt si am asezat in straturi cca 6 foi de placinta unse cu unt intre ele. Am taiat surplusul de foi de pe margine, am turnat jumatate din compozitie.
Separat am taiat cateva foi de placinta si le-am amestecat cu untul topit, apoi le-am presarat deasupra compozitiei, am turnat si restul compozitiei si deasupra am taiat foile ramase, apoi le-am stropit cu unt topit.
Am dat forma la cuptor, cuptorul preincalzit, la 180 grade C, sub gratarul pe care am asezat forma am pus un ibric cu apa, sa nu se arda placinta. Este gata cand umplutura s-a inchegat bine, se face testul scobitorii. Binenteles ca eu mi-am taiat o bucata asa fierbinte, pentru asa-mi place placinta cu branza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta zdrentuita 1 decembrie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|