Ingrediente
Pentru aluat:
- 500 g făină
- 240 ml lapte călduţ
- 9 g drojdie uscată
- 60 g unt moale
- 2 ouă
- 80 gr zahăr
- 1 paf sare
Pentru umplutură:
- 350 gr brânză de vaci
- 100 gr zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 2 ouă
- 2-3 linguri griş
- 1 ou pentru uns
Mod de preparare
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul.
In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua, zaharul, ouale, sarea si untul moale. Amestecati si incorporati laptele ramas. Framantam cca. 10-15 minute. Acoperim si lasam sa creasca 2-3 ore.
Intre timp, facem compoziţia pentru umplutură.
Amestecăm bine brânza cu zahărul, ouăle şi grişul.
Se degazează aluatul si se imparte in 12-14 parti egale.
Infăinăm suprafața de lucru și intindem fiecare parte in forma rotunda, patrata sau dreptunghiulara.
Puneti compozitia in mijloc si formati placintele. Am facut 3 tipuri de forme: vezi imaginea.
Puneti-le pe o placa acoperita cu o foaie de copt si lasati-le sa creasca, cel putin 30 de minute.
Le ungem cu un ou bătut şi le dăm la cuptorul preîncălzit, la 180°c, pentru 20-25 de minute.
Le pudrăm cu puţin zahăr. Sunt delicioase caldute, servite cu un pahar de lapte bătut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte poale-n brau (branzoaice)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|