Desert Pokemoni cu ciocolata alba si neagra

Postat de Constelatialeu in Prajituri
13 Mar 2022 | 2752 vizualizari
Desert Pokemoni cu ciocolata alba si neagra

Uneori prietenii imi dau idei cum sa-mi ''botez fonfleurile'', deci uite ca asa au aparut Pokemonii romanesti cu ciocolata belgiana :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Ingrediente

  • foaie de bezea cu nuca
  • 4 albusuri
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • 200 g nuca prajita si macinata
  • Mousse de ciocolata alba Callebaut
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura zahar pudra
  • 80 ml lapte cu 3,5% grasime
  • 150 g ciocolata alba Callebaut
  • 10 g gelatina+ 30 ml apa rece
  • 250 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime, batuta lejer
  • Mousse de ciocolata neagra Callebaut
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura zahar pudra
  • 80 ml lapte cu 3,5 % grasime
  • 150 g ciocolata neagra Callebaut
  • 10 g gelatina + 30 ml apa rece
  • 250 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime, batuta lejer
  • Pentru stratul de mijloc
  • piersici din compot taiate cubulete mici
  • 150 ml sirop de piersici ( eu am facut asta toamna din piersici de toamna, puteti inlocui cu apa+ zahar)
  • 400 ml apa
  • 2 pliculete de top gel
  • Forme de silicon, diverse marimi si forme sau se poate face si intr-o singura forma de tort, la alegere

Mod de preparare

Foaie de bezea : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat nuca macinata cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava aragazului cu hartie de copt am intins compozitia si am introdus tava in cuptorul preincalzit la 180 grade. Am lasat 10 min apoi am redus focul spre mic lasand sa se usuce foaia de bezea cu nuca. Am scos din cuptor si am decupat rotunduri la dimensiunea formelor.

Frisca : 500 ml smantana pentru frisca rece de la frigider am mixat-o lejer, apoi am impartit-o in doua, pentru fiecare mousse in parte.

Mousse de ciocolata alba : Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece.Intr-un castron de inox am pus 2 galbenusuri, 80 ml lapte si 1 lingura de zahar pudra, am omogenizat, am adaugat si ciocolata alba. Am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida, am incorporat gelatina hidratata. Am lasat cca 5 -6 min sa se ma iraceasca compozitia si am adaugat 250 g frisca batuta lejer, am omogenizat bine. Am luat cu o lingura compozitia si am pus in fiecare forma ( am avut un numar de 26 forme diverse). Am dat la congelator formele cca 15 min.

Cat timp au stat formele la congelator, am taiat piersicile cubulete mici si intr-un ibric am pus siropul, apa si continutul pliculetelor Top gel. Am pus pe foc ibricul si am fiert pana a inceput sa se ingroase, apoi am amestecat bine sa se mai raceasca. Am scos formele de la congelator, am asezat un strat de cubulete de piersica in fiecare forma, apoi am turnat un strat de sirop fiert. Am lasat formele pe masa cat timp am facut mousse-ul de ciocolata neagra, se intareste foarte repede.

Mousse de ciocolata neagra :Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece.Intr-un castron de inox am pus 2 galbenusuri, 80 ml lapte si 1 lingura de zahar pudra, am omogenizat, am adaugat si ciocolata neagra. Am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida, am incorporat gelatina hidratata. Am lasat cca 5 -6 min sa se mairaceasca compozitia si am adaugat 250 g frisca batuta lejer, am omogenizat bine. Am luat cu o lingura din compozitie si am pus in fiecare forma, la final am pus un cerculet de bezea cu nuca, am apasat usor sa se faca aderenta. Am dat formele la congelator pentru cel putin 7-8 ore sau peste noapte. cand sunt bine congelate se scot usor din forme, se lasa sa ajunga la temperatura camerei si se pot servi sau se pot servi si asa inghetate, gen inghetata . Sub orice forma este un desert delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Pokemoni cu ciocolata alba si neagra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Retete similare

Croissante cu branza de vaci

Postat de Mokuska

Croissante cu branza de vaci

Faina se amesteca cu drojdia si zaharul, dupa care framantam cu untul nu foarte moale pana capatam o consistenta ca grisul.  Galbenusurile batute cu 100 ml lapte rece si paful de...

Citeste continuarea

Tarta de ciocolata cu lapte

Postat de RuxyRux

Tarta de ciocolata cu lapte

Migdalele se macina la robot. Faina se cerne si se amesteca toate ingredientele pentru blat. Se framanta aluatul cat sa se lege si se da pentru 30 de minute la rece in folie de prospetime. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.03.2022, 20:27
la 13.03.2022, 20:44
Pfff! M-ai omorât! Prea bun, prea delicios!
la 13.03.2022, 20:47
Ce forme misto ai! Super arata pokemonii astia, numai buni de servit la orice ora!
la 13.03.2022, 21:05
la 13.03.2022, 22:19
Delicioși!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking