Desert prajitura albastra

Postat de Constelatialeu in Prajituri
18 Feb 2022 | 3689 vizualizari
Desert prajitura albastra

Mi-am achizitionat ciocolata cu diverse arome si culori, azi am folosit ciocolata albastra cu aroma de vanilie. Sunt intr-o stare de albastru de Voronet si am zis sa fac eu niste combinatii cu ciocolata, mascarpone, gem de caise si foi de bezea cu nuca si cacao.

Ingrediente

  • Foi de bezea cu cacao x 3 buc ( cantitatea este pt 1 foaie )- tava 35/25 cm
  • 145 g albus
  • 145 g zahar
  • 40 g cacao
  • un praf de sare
  • 145 g nuca prajita si taiata grosier
  • Crema
  • 500 g mascarpone
  • 200 g ciocolata albastra cu aroma de vanilie
  • 300 g gem de caise
  • 10 g gelatina
  • 300 ml smantana pentru frisca, batuta lejer
  • Glazura
  • ciocolata albastra topita

Mod de preparare

Foi : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Nuca prajita si taiata grosier am amestecat-o cu cacao, apoi am incorporat-o in bezea cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava cu hartie de copt am intins compozitia in tava, am nivelat-o cat de bine posibil. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am micsorat focul la mediu spre mic si am lasat sa se coaca pana ainceput sa se desprinda de marginile hartiei de copt. Am scos din cuptor si am lasat sa se raceasca bine, apoi am dezlipit hartia de copt. Am procedat la fel de inca doua ori, in total am obtinut 3 foi.

Crema : Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece. Am topit ciocolata pe baie de abur si am incorporat-o in crema mascarpone, putin cate putin mixand la viteza mica. Separat am pus gemul sa se infierbante, apoi am tras de pe foc cratita si am adaugat gelatina hidratata, am amestecat energic. Am incorporat gemul in crema de mascarpone si am mixat la viteza mica. La final am incorporat smantana batuta lejer. 

Asamblare : Am folosit o tava cu pereti detasabili pe care am imbracat-o in folie alimentara iar pe margini am pus folie acetata. Am mai taiat un pic din foi pe margini sa intre la fix in tava. Am asezat prima foaie si am intins jumatate din crema, am asezat a doua foaie si am intins restul de crema, deasupra am pus a treia foaie, fiind foi de bezea trebuie lucrat cu atentie ca sunt mai fragile. Am dat tava la frigider pana a doua zi cand am portionat prajitura. Am taiat marginile, alea-s cele mai bine, apoi am impartit prajitura in 21 de bucati aproximativ egale. Am glazurat cu ciocolata topita amestecata cu un pic de ulei. Cam asa sta treaba cu prajitura albastra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura albastra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura Coconut Dream

Postat de RODIMUR

Desert prajitura Coconut Dream

Se mixează untul cu zahărul și se adaugă apoi: albușurile mixate spumă, gălbenușurile (unul câte unul), laptele, făina amestecată cu praful de copt, esența de rom și cacaua....

Citeste continuarea

Desert prajitura cu prune si mascarpone

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu prune si mascarpone

Intr-un bol spargeti ouale. Incepeti si mixati, adaugati zaharul treptat si mixati pana isi dubleaza volumul si compozitia este spumoasa. Adaugati mascarponele si laptele, le amestecati bine....

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.02.2022, 17:00
Bună!
la 18.02.2022, 19:10
Wowww, prajitură pentru Strumpi! N-am rămas la testare! Data viitoare!
la 18.02.2022, 20:01
la 18.02.2022, 21:39
Interesantă ciocolata asta albastră. Nu am mai văzut. De unde ai achiziționat-o?
la 19.02.2022, 00:10
WoW !!!! arata ... DE mare efect !!! Imi aminteste de scoala si de calimara )

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking