Ingrediente
- 3 cani de faina
- 1 cana de zahar
- 2 oua
- 1 lingura untura
- 3 linguri de miere
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 6 linguri de lapte
- Ingrediente pentru crema:
- 400 ml de lapte
- 8 linguri de gris
- 1 lingura de miere
- 200 gr de zahar
- 200 gr de unt
Mod de preparare
Se pun la fiert toate ingredientele ( 1 cana de zahar, 2 oua,1 lingura untura, 3 linguri de miere,1 lingurita de bicarbonat de sodiu, 6 linguri de lapte in afara de faina pana cand compozitia se umfla si se face putin maronie. Se lasa putin la racit, apoi se incorporeaza si faina.
Din aceasta compozitie se imparte in 4 si se coc 4 foi pe dosul tavii unse cu untura.
Laptele se pune la fiert impreuna cu grisul si cu acea lingura de miere. Se lasa la racit. Untul se amesteca spuma cu zaharul, apoi se incorporeaza grisul. La final se pun si cativa stropi de zeama de lamaie.
Se asambleaza foaie + crema+foaie+gem de caise+foaie+crema+foaie. Deasupra se pune zahar pudra vaniliat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Albina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
|