Desert prajitura Anton

Postat de ancutsa in Prajituri
19 Ian 2020 | 2370 vizualizari
Desert prajitura Anton

Toată lumea știe că nu sunt fană ciocolată (când fac prăjituri ciocolatoase, e pentru că îi iubesc mult pe ai mei, iar  eu mănânc mai puțin) și că vanilia e preferata mea, oricum, oricând, dar pentru că le promisesem alor mei o prăjitură trio choco, am căutat o soluție avantajoasă :P Așa am făcut această prăjitură cu blat pufos, de vanilie (cu vanilia din cămara Bucătărașului, pentru care îi mulțumesc), un blat ce nu necesită însiropare, 3 creme de ciocolată (albă, cu lapte, neagră), dar mai subțiri. Ei, și ca să fiu și eu mulțumită, pentru decor am folosit glazura oglindă rămasă de la tortul caramel. În funcție de preferințele voastre pentru ciocolată, puteți folosi ciocolata neagră tip cuvertură (sau ciocolată pentru gătit) de 56% cacao sau peste 70 % cacao, iar eu pentru că nu sunt așa fană ciocolată, am folosit primul sortiment. „Bunatati pentru Craciun”

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 ouă M,
  • Un praf de sare,
  • 2,5 ml îndulcitor,
  • 140 ml ulei,
  • 100 g (5 linguri) făină,
  • 5 g praf de copt,
  • 5 g vanilie pudră,
  • 5 linguri apă rece,
  • Crema de ciocolată albă:
  • 50 g ciocolată albă,
  • 50 ml frișcă lichidă,
  • 80 g brânză mascarpone,
  • Crema de ciocolată cu lapte:
  • 50 g ciocolată cu lapte,
  • 50 ml frișcă lichidă,
  • 80 g brânză mascarpone,
  • Crema de ciocolată neagră:
  • 50 g cuvertură de ciocolată neagră 56% cacao,
  • 50 ml frișcă lichidă,
  • 80 g brânză mascarpone,
  • Decor:
  • 50 ml frișcă lichidă,
  • Choco sticks cu mentă,
  • Choco sticks cu cappuccino,
  • 200 ml glazură oglindă preparată altă dată -> rețeta aici: https://www.bucataras.ro/retete/desert-tort-cu-glazura-oglinda-de-caramel-92073.html

Mod de preparare

 

Blatul:

Se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Se adaugă, rând pe rând, gălbenușurile, apa, uleiul, iar apoi făina amestecată cu praful de copt și vanilia, omogenizând cu o spatulă, de jos în sus pentru a rămâne compoziția aerată.

Se toarnă compoziția într-o tavă pregătită cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aprox 26 de minute.

 

Cremele:

Crema de ciocolată albă: se topesc pe baie de abur frișca împreună cu ciocolata albă, se omogenizează și se lasă la răcit.

 

Crema de ciocolată cu lapte: se topesc pe baie de abur frișca împreună cu ciocolata cu lapte, se omogenizează și se lasă la răcit.

 

Crema de ciocolată neagră: se topesc pe baie de abur frișca împreună cu ciocolata neagră, se omogenizează și se lasă la răcit.

 

Se bate brânza mascarpone cu mixerul, până devine cremoasă, apoi se distribuie egal în cele 3 castroane cu ciocolată, omogenizând.

 

Montare și Decor:

Pentru că mie mi-a rămas glazură oglindă de la desertul anterior, am păstrat-o la frigider, unde s-a închegat. De aceea, am desfăcut-o pe baie de abur și am lăsat-o la răcit până la punctul în care se poate turna (adică 25 de grade).

Se scoate hârtia de copt din tavă și se montează prăjitura în formă. Se întinde crema de ciocolată neagră pe blat, apoi crema de ciocolată cu lapte, apoi cea albă. Se dă la congelator 10 minute, după care se toarnă glazura oglindă. Se dă la frigider 30 de minute, pentru ca glazura să se închege puțin, apoi se decorează cu frișca lichidă bătută cu mixerul, dar și cu sticksuri de ciocolată.

 

Detalii tavă de copt: Eu am folosit o formă pătrată, de 20 cm, cu bază detașabilă.

Porții: 10 buc.

Timp de coacere: 26 min

Timp de pregătire: 2 h 30 min

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/01/prajitura-anton.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Anton" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu blat de cafea si crema ganache

Postat de Sim0naWorld

Prajitura cu blat de cafea si crema ganache

Mai intai am pregatit crema: ciocolata am rupt-o bucati mici si am pus-o intr-un bol. Frisca am incalzit-o pe foc, fara a o lasa sa fiarba, si am turnat-o fierbinte peste ciocolata. Am amestecat...

Citeste continuarea

Tarta TATIN

Postat de Dea_Dea

Tarta TATIN

Aluatul: Untul se amesteca cu zaharul si sarea, se adauga 2 linguri de faina si se framanta. Se adauga oul , iar apoi restul de faina, pana obtinem un aluat ce se poate intinde. Se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.01.2020, 19:39
la 19.01.2020, 19:42
Buna!
la 19.01.2020, 19:50
i-ai facut prajitura cumnatului meu....
la 19.01.2020, 19:52
Delicioasa!
la 19.01.2020, 20:06

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking