Ingrediente
- 4 linguri dulceata cu mango si portocale
- 1 cana zahar
- 1/2 cana ulei
- 3 oua
- 125 ml zeama de portocala
- 125 ml apa minerala
- un praf de sare
- scortisoara macinata
- cardamom macinat
- 1 plic zahar vanilat bourbon
- 2 1/2 cani faina
- 1 plic praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat
- 2 linguri cacao
- decor: 100 gr ciocolata alba+2 linguri lapte
Mod de preparare
Intr-un vas punem dulceata, zaharul, ouale, condimentele si amestecam usor. Adaugam uleiul,zeama de portocale, apa minerala, praful de sare, zaharul vanilat. Omogenizam apoi cernem faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul.Omogenizam si turnam 3.4 din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt.In restul de compozitie cernem cacaua, omogenizam si turnam neuniform deasupra.Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 50 de minute sau pana trece proba scobitorii.Lasam prajitura sa se racoreasca, apoi turnam deasupra ciocolata alba topita impreuna cu 2 linguri de lapte intr-o craticioara la foc mic.
Lasam prajitura sa se raceasca bine inainte de a o portiona.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura aromata cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|