Ingrediente
- 600 g biscuiti petit beurre
- 200 g rahat colorat
- 600 g zahar
- 300 ml apa
- 300 g nuci prajite si macinate
- 300 g unt cu 80% grasime
- 50 g cacao
- 2 fiole esenta vanilie
- Glazura
- 200 g ciocolata 52% cacao
- 4 linguri frisca lichida
- 2 linguri ulei
Mod de preparare
Mai intai mi-am pregatit ingredientele, am prajit nuca si am macinat-o, apoi am macinat biscuitii, am taiat rahatul in bucatele mici. Intr-o cratita am pus zaharul si apa si am pus pe foc sa dea in clocot de 3-4 ori, apoi am adaugat nuca macinata si am lasat sa clocoteasca 5 min. Am tras cratita de pe foc si am adaugat biscuitii macinati si rahatul, omogenizam apoi adaugam untul si esenta d evanilie. Amestecam pana ce untul este topit si bine incorporat in amestec. Impartim compozitia in doua, in cea de-a doua adaugam cacao si omogenizam compozitia. Tapetam o tava ( 38/26 cm ) cu folie alimentara si intindem compozitia fara cacao, nivelam si apoi intindem peste si compozitia cu cacao. Dam prajitura la rece pana a doua zi. A doua zi o glazuram.
Glazura. Ciocolata maruntita o punem intr-un castron de inox impreuna cu frisca lichida, punem castronul pe baie de abur si amestecam continuu pana se topeste ciocolata, tragem de pe foc castronul si adaugam si uleiul. Scoatem prajitura din tava rasturnand-o, partea de jos o sa devina partea de sus. O asezam tot in tava in care a fost si intindem glaura, dam la rece pentru cateva ore si apoi cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte o portionam.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Baiadera by Ina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|