Desert prajitura Baiadera by Ina

Postat de Constelatialeu in Prajituri
29 Dec 2019 | 2697 vizualizari
Desert prajitura Baiadera by Ina

Am fost in vizita la Ina si am dat peste prajitura asta, o salvasem cu mult timp in urma si acum i-a venit randul. Eu am dublat cantitatile pentru ca-mi trebuiau minim 40 buc. Am folosit o tava cu dimensiuni 38/26 cm. Bunatati de Craciun.

Ingrediente

  • 600 g biscuiti petit beurre
  • 200 g rahat colorat
  • 600 g zahar
  • 300 ml apa
  • 300 g nuci prajite si macinate
  • 300 g unt cu 80% grasime
  • 50 g cacao
  • 2 fiole esenta vanilie
  • Glazura
  • 200 g ciocolata 52% cacao
  • 4 linguri frisca lichida
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Mai intai mi-am pregatit ingredientele, am prajit nuca si am macinat-o, apoi am macinat biscuitii, am taiat rahatul in bucatele mici. Intr-o cratita am pus zaharul si apa si am pus pe foc sa dea in clocot de 3-4 ori, apoi am adaugat nuca macinata si am lasat sa clocoteasca 5 min. Am tras cratita de pe foc si am adaugat biscuitii macinati si rahatul, omogenizam apoi adaugam untul si esenta d evanilie. Amestecam pana ce untul este topit si bine incorporat in amestec. Impartim compozitia in doua, in cea de-a doua adaugam cacao si omogenizam compozitia. Tapetam o tava ( 38/26 cm ) cu folie alimentara si intindem compozitia fara cacao, nivelam si apoi intindem peste si compozitia cu cacao. Dam prajitura la rece pana a doua zi. A doua zi o glazuram.

Glazura. Ciocolata maruntita o punem intr-un castron de inox impreuna cu frisca lichida, punem castronul pe baie de abur si amestecam continuu pana se topeste ciocolata, tragem de pe foc castronul si adaugam si uleiul. Scoatem prajitura din tava rasturnand-o, partea de jos o sa devina partea de sus. O asezam tot in tava in care a fost si intindem glaura, dam la rece pentru cateva ore si apoi cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Baiadera by Ina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Placinta ruseasca cu branza

Postat de mirela0911

Placinta ruseasca cu branza

Intr-un bol se omogenizeaza bine grisul cu smantana. Se da deoparte pentru 30 de minute. Peste stafide se toarna apa fierbinte cat sa le acopere si se lasa timp de 10 minute, dupa care se scurg...

Citeste continuarea

Placinta cu mere si dulceata de visine- de post

Postat de gicuta69

Placinta cu mere si dulceata de visine- de post

Se toarna apa fierbinte cu uleiul intr-un castron. Faina se amesteca cu praful de copt zaharul si sarea , apoi se adauga peste apa si uleiul fierbinte si se amesteca bine cu o spatula.Se lasa la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.12.2019, 18:06
Hmmm, ce bine arata!
la 29.12.2019, 18:10
la 29.12.2019, 18:34
la 29.12.2019, 19:18
buna buna
la 29.12.2019, 19:32
Buna!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking