Desert prajitura Bellevue cu ciocolata (fara gluten)

Postat de ctlina in Prajituri
9 Oct 2020 | 2973 vizualizari
Desert prajitura Bellevue cu ciocolata (fara gluten)

O reteta rapida si usoara de facut. Se spune ca este una dintre cele mai bune prajituri cu ciocolata. Reteta originala este reteta celebrului patisier francez Christophe Felder publicata in cartea «Le Chocolat » . O gasim peste tot sub numele de 'Gâteau 'Bellevue'  dar numele ei exact in franceza este "Le gâteau de la belle-vue restaurant à Saulxures en Alsace". Eu am adaptat-o low carb si fara gluten. https://www.blogulluicatalina.com/2020/09/prajitura-bellevue-cu-ciocolata-reteta.html

Ingrediente

  • 4 oua
  • 125 g de ciocolata neagra 85%-90%
  • 2 linguri de lapte
  • 100 ml de smantana
  • 60 g de pudra de migdale (50 g de pudra de migdale si 25 g de faina in reteta originala )
  • 90 g de indulcitor natural erithritol (in loc de 125 g de zahar brun)

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 180°C.

Ungeti cu unt o tava rotunda de 18 sau 20 cm. Puneti pe fundul ei hartie de copt.

Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile spuma adaugand treptat indulcitorul.

Topiti ciocolata cu laptele si smantana la bain marie.

Puneti galbenusurile treptat si amestecati. 

Adaugati apoi pudra de migdale si incorporati treptat albusurile batute spuma.

Varsati compozitia in tava si dati la cuptor timp de 30-35 minute.

Lasati prajitura sa se raceasca inainte de a o taia si servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Bellevue cu ciocolata (fara gluten)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Deliciu

Postat de caroline

Desert prajitura Deliciu

Blat :  Luam o tava si o tapetam si hartie de copt. Punem cele 200 gr nuca prajita si tocata si nivelam pe intreaga suprafata.  Separat , punem intr-un bol albusurile si le mixam...

Citeste continuarea

Diplomat cu mango

Postat de Oana

Diplomat cu mango

Gelatina se amesteca cu 2 linguri apa rece si se lasa sa se hidrateze Ses coate pulpa din fructul de mango si se toaca cubulete. Iaurtul se mixeaza cu zaharul pudra si cel vanilat. Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.10.2020, 22:17
M-ai convins sa o pregatesc si eu, mai ales ca e cu migdale si indulcitor. Multumim pt reteta, Catalina!
la 09.10.2020, 22:50
Buna!
la 09.10.2020, 23:04
la 09.10.2020, 23:32
la 10.10.2020, 09:55

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking