Ingrediente
- 4 oua
- 125 g de ciocolata neagra 85%-90%
- 2 linguri de lapte
- 100 ml de smantana
- 60 g de pudra de migdale (50 g de pudra de migdale si 25 g de faina in reteta originala )
- 90 g de indulcitor natural erithritol (in loc de 125 g de zahar brun)
Mod de preparare
Incalziti cuptorul la 180°C.
Ungeti cu unt o tava rotunda de 18 sau 20 cm. Puneti pe fundul ei hartie de copt.
Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile spuma adaugand treptat indulcitorul.
Topiti ciocolata cu laptele si smantana la bain marie.
Puneti galbenusurile treptat si amestecati.
Adaugati apoi pudra de migdale si incorporati treptat albusurile batute spuma.
Varsati compozitia in tava si dati la cuptor timp de 30-35 minute.
Lasati prajitura sa se raceasca inainte de a o taia si servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Bellevue cu ciocolata (fara gluten)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|