Desert prajitura bicolora cu capsuni, nuca de cocos si mac

Postat de Pungasa_Rogue in Prajituri
24 Iun 2020 | 3587 vizualizari
Desert prajitura bicolora cu capsuni, nuca de cocos si mac

Am vrut eu sa fac ceva, dar din neatentie nu a mai iesit ce voiam. As fi vrut sa fac un blat galben cu seminte de mac si un blat negru cu fulgi de cocos, dar din greseala am pus fulgi de cocos in blatul galben...si apoi am pus si mac :)) Prajitura are un blat umed, capsuni din belsug si gust discret de unt. Enjoy!

Ingrediente

  • 500 g capsuni curatate de codite, spalate si taiate + 50 g zahar
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 10 linguri lapte
  • 270 g faina
  • 10 g praf de copt
  • 10 g cacao
  • 10 g seminte de mac
  • 100 g fulgi de nuca de cocos
  • Dimensiune tava: 21/31 cm

Mod de preparare

Capsunile curatate de codite, spalate si taiate se amesteca cu 50 g zahar si se lasa deoparte.

Untul, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza. Se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga sarea, 9 linguri de lapte, faina si praful de copt si se omogenizeaza.

Se imparte aluatul in doua parti egale.

*Eu am avut doua castroane la fel. L-am cantarit pe cel gol. L-am cantarit si pe cel plin cu aluat si am scazut masa celui gol, apoi am impartit restul la 2 si asa am aflat cat aluat trebuie sa pun in cel gol.

Intr-o parte de aluat se incorporeaza 50 g de fulgi de nuca de cocos, macul si 200 g de capsuni.

In cealalta parte se incorporeaza 50 g de fulgi de nuca de cocos, cacaua, o lingura de lapte si 200 g capsuni.

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se formeaza cate o gramajoara din fiecare aluat, alternand, apoi se pune restul de capsuni pe deasupra. Se introduce tava la cuptor pana cand prajitura trece de testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura bicolora cu capsuni, nuca de cocos si mac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert chec economic cu mere

Postat de Pungasa_Rogue

Desert chec economic cu mere

Doua mere se curata de coaja si cotor, se spala si se taie cubulete. Celelalte doua mere se curata de cotor, se spala si se taie felii. Peste fiecare categorie de mere se presara cate un...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura fara coacere, Duo zmeura

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura fara coacere, Duo zmeura

Iata cum se prepara Reteta de prajitura fara coacere, Duo zmeura Mai intai am pus intr-o craticioara 330 g zmeura rosie si 50 g zahar, am pus pe foc si am lasat sa clocoteasca vreo 5 min, apoi...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 24.06.2020, 16:52
la 24.06.2020, 16:55
Ce bine arată...!
la 24.06.2020, 16:57
Multumesc, dragilor!
la 24.06.2020, 17:54
la 24.06.2020, 18:36
Buna!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking