Desert prajitura Boema

Postat de mihasara in Prajituri
15 Oct 2015 | 21001 vizualizari
Desert prajitura Boema

Ingrediente

  • Blat:    
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • un varf de sare
  • 3 linguri apa
  • Sirop:
  • 3 linguri zahar
  • 200 ml apa
  • Crema 1:
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 70 gr unt
  • 3 lingurite ness
  • 2 lingurite cappuccino
  • 300 ml frisca
  • Crema 2:
  • 200 ml frisca
  • Ornat:
  • 100 gr ciocolata rasa pentru ornat

Mod de preparare

Blat: Batem albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam apoi zaharul mixand in continuare. Adaugam galbenusurile si apa, apoi incorporam faina amestecata cu cacao, anestecand usor cu o lingura. Turnam compozitia intr-o tava tapeta cu hartie de copt. Bagam in cuptorul incalzit la 175 grade, timp de 25-30 minute. Scoatem apoi blatul pe un gratar si il lasam sa se raceasca.

Crema 1: Amestecam oul, zaharul, nessul, cappuccino si untul. Punem pe foc mic amestecand pana se topeste zaharul si clocoteste compozitia. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Batem spuma cei 300 ml frisca in care adaugam apoi crema racita si mai mixam 3-4 minute.

Sirop: Caramelizam zaharul, turnam apa rece si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.

 Insiropam blatul si punem crema. Nivelam cat mai bine.

 Batem 200 ml frisca ramasa si intindem frumos peste crema. 

 Radem deasupra ciocolata si dam la frigider pentru cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Boema

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Boema

Blat: Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare. Adaugam galbenusurile si omogenizam, adaugam si esenta de vanilie,...

Citeste continuarea

Desert prajitura Boema

Postat de Oana

Desert prajitura Boema

Blat : Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, se adauga apoi zaharul putin cate putin si se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Se adauga vanilia. Se pun apoi galbenusurile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.10.2015, 11:20
la 15.10.2015, 11:21
Ce bunatate!
la 15.10.2015, 11:22
arata apetiant
la 15.10.2015, 11:24
apetisant*
la 15.10.2015, 12:04

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking