Desert prajitura Boema

Postat de Oana in Prajituri
10 Mai 2018 | 24017 vizualizari
Desert prajitura Boema

O prajitura extrem de fina, aromata si perfecta pentru iubitorii de ciocolata!

Ingrediente

Blat:

  • 5 oua
  • 125 g zahar
  • 95 g faina
  • 30 g cacao
  • un praf de sare
  • 1 lingurita vanilie

Sirop:

  • 500 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1/2 pastaie vanilie
  • 100 ml fresh de portocala
  • 2 lingurite esenta de portocale

Crema de ciocolata:

  • 150 g zahar
  • 150 g apa
  • 150 g ciocolata neagra
  • 100 g unt moale min 80% grasime
  • 200 g mascarpone

Glazura:

  • 200 g ciocolata amaruie cu min 50% cacao
  • 200 ml smantana pentru frisca fierbinte
  • 50 g unt gras
  • Frisca:
  • 600 ml smantana pentru frisca rece
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingurita vanilie

Mod de preparare

Blat: Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, se adauga apoi zaharul putin cate putin si se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Se adauga vanilia. Se pun apoi galbenusurile si se mixeaza la viteza mica. Se amesteca faina cu cacaua si se cern deasupra, apoi se amesteca lejer cu o spatula. Nu se pune praf de copt in blat pt ca va creste de la bezea. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de 18x22 cm, se rastoarna compozitia de blat si se coace la 170 grade pt aprox. 30 minute. Se scoate apoi din tava si se lasa la racit. Se taie patrate de 5x5 cm dupa ce sa racit complet. Se obtin 12 cuburi de blat. Se pot taia pe jumatate apoi sa se faca 24 de prajituri, sau se lasa doar 12 mai inalte.

Cat timp se coace blatul se prepara siropul: Se fierbe apa cu zaharul si pastaia de vanilie pt 2-3 minute apoi se ia de pe foc. Se adauga sucul si coaja de la o portocala. Se lasa sa se raceasca si optional se poate adauga la final esenta de portocale. Se strecoara apoi siropul si se insiropeaza bucatile de blat.

Glazura ganache: Se taie ciocolata marunt si peste ea se pune smantana fierbinte. Se lasa 1-2 minute sa stea, apoi se amesteca cu un tel pana devine omogena. Se adauga untul si se amesteca pana se incorporeaza bine si crema este fina. Se lasa 15 de minute la racit, nu trebuie pus la frigider sau batut ca la crema ganache. Se glaseaza patratele de prajitura insiropate.

Crema de ciocolata: Se pune apa cu zaharul la fiert, impreuna cu cateva picaturi de otet, astfel siropul nu se va cristaliza. Se amesteca pana se topeste zaharul si se lasa sa fiarba 5 minute. Se adauga apoi ciocolata rupta bucatele, se amesteca si se mai lasa sa fiarba la foc mic 3 minute. Se lasa siropul cu ciocolata sa se raceasca complet. Se mixeaza untul moale cu un praf de sare si se adauga si mascarpone. Sarea intensifica gustul de ciocolata. Se adauga apoi cate o lingura din crema racita de ciocolata si se mixeaza scurt dupa fiecare lingura, ca sa nu se taie crema. Se obtine o crema fina si omogena. Se pune crema intr-un pos cu dui stelat si se spriteaza pe fiecare prajitura cate un cerc de crema. In mijlocul cremei va veni frisca. Se pun prajiturile la frigider 15 min si intre timp se pregateste frisca.

Frisca: Se mixeaza smantana pentru frisca rece, din frigider pana incepe sa se ingroase, apoi se adauga zaharul pudra si vanilia. Se mixeaza pana se intareste bine. Se pune frisca in alt pos cu dui stelat si se orneaza prajiturile cu un mot mai mare de frisca. Se pun prajiturile la rece 30 de minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura Boema

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Boema

Blat: Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare. Adaugam galbenusurile si omogenizam, adaugam si esenta de vanilie,...

Citeste continuarea

Desert prajitura Boema de post

Postat de gicuta69

Desert prajitura Boema de post

Blat : Intr-un castron punem faina, cacaua, zaharul, nuca (150 g macinata si 50 g zdrobita) si praful de sare. Incorporam in ingredientele uscate apa si uleiul si amestecam cu telul. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2018, 15:47
Ce frumusete!
la 10.05.2018, 15:54
Ce faină e!
la 10.05.2018, 16:18
buna buna
la 10.05.2018, 17:03
Arata super!
la 10.05.2018, 17:55
Combinatia cioco- portocale .... Ma face trista . Pentru ca nu este Boema in fata mea

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking