Desert prajitura Boema

Postat de GeorgianaGrigorescu in Prajituri
18 Mar 2021 | 2417 vizualizari
Desert prajitura Boema

Blat insiropat, glazura de ciocolata, crema de ciocolata si frisca- o prajitura excelenta.

Ingrediente

Blat:

  • 6 buc oua
  • 180 gr zahar
  • 40 ml ulei
  • 40 ml lapte
  • 40 gr cacao
  • 150 gr faina
  • 10 gr praf de copt
  • praf de sare

Glazura:

  • 100 gr ciocolata neagra
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 100 ml smantana pentru frisca neindulcita

Sirop:

  • 350 ml apa
  • 150 gr zahar

Crema:

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 300 ml smantana pentru frisca neindulcita

Decor:

  • 400 ml smantana pentru frisca neindulcita
  • 3 linguri zahar pudra
  • 30 gr chipsuri de ciocolata

Mod de preparare

Pentru blat am mixat albusurile spuma cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am mixat pana s-a topit. Am adaugat galbenusurile unul cate unul, apoi laptele si uleiul. La final am adaugat faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Am pus compozitia intr-o tava cu hartie de copt si am introdus in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45 de minute.

Pentru crema am pus pe baie de abur smantana pentru frisca si ciocolata bucatele si am lasat pana s-a topit ciocolata. Dupa ce crema se raceste complet se mixeaza cateva minute. Eu am lasat-o peste noapte la rece si am mixat-o a doua zi.

Pentru sirop am caramelizat zaharul si apoi am adaugat apa (atentie la aburi), lasand sa fiarba pana s-a topit zaharul intarit. Am lasat siropul sa se raceasca, apoi am insiropat blatul rece.

Pentru glazura am pus pe baie de abur smantana cu cele doua tipuri de ciocolata pana s-a topit ciocolata.

Pentru decor am mixat smantana pentru frisca si apoi am adaugat zaharul pudra.

Pentru asamblare am portionat blatul, am pus pe fiecare bucata glazura de ciocolata calduta. Am lasat sa se intareasca ciocolata, apoi am pus crema de ciocolata si un decor cu frisca si bobite de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Boema

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Boema

Blat: Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare. Adaugam galbenusurile si omogenizam, adaugam si esenta de vanilie,...

Citeste continuarea

Desert prajitura Boema

Postat de Oana

Desert prajitura Boema

Blat : Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, se adauga apoi zaharul putin cate putin si se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Se adauga vanilia. Se pun apoi galbenusurile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2021, 23:17
Cand vii in vizita , Boema sa aduci
la 19.03.2021, 02:13
la 19.03.2021, 08:55
Buna!
la 19.03.2021, 16:57
Imi place mult Boema!
la 19.03.2021, 18:52
Prajitura Boema este super buna!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking