Desert prajitura Cafenuc

Postat de dantes in Prajituri
15 Ian 2021 | 2205 vizualizari
Desert prajitura Cafenuc

Retete festive de iarna

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 4 buc galbenus de ou
  • 300 gr zahar pudra
  • 150 gr Nuci macinate
  • 6 buc albus de ou 150 gr
  • Faina alba de grau
  • 1 lingurita amoniac
  • 50 ml apa
  • Pentru crema
  • 250 gr unt
  • 150 gr zahar pudra
  • 2 buc galbenus de ou
  • 2 lingurite cafea instant
  • 50 gr Nuca prajita si maruntita
  • 50 gr ciocolata

Mod de preparare

Se bate albusul spuma, se adauga zaharul treptat, apoi adaugam pe rand galbenusurile, nuca macinata si la final faina si amoniacul, amestecand incet.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna compozitia si se introduce in cuptorul preincalzit 35 minute la 180°C.

Pentru crema: galbenusurile se amesteca cu zaharul si se fierb pe baie de abur. Dupa ce compozitia s-a racit, se amesteca cu untul batut spuma, cafeaua si nuca prajita si macinata.

Se pune crema peste blatul racit si deasupra se razuieste ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Cafenuc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Kinder Bueno

Postat de Creatsa

Desert prajitura Kinder Bueno

Blat : Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza pana devine o spuma tare si lucioasa. Adauga uleiul si mai mixeaza cateva secunde. Amesteca...

Citeste continuarea

Desert prajitura amandina

Postat de gicuta69

Desert prajitura amandina

Blat :  Separam albusurile de galbenus. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul in ploaie. Adaugam apa mixand continuu, apoi galbenusurile batute cu uleiul. Amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.01.2021, 13:54
la 15.01.2021, 14:05
la 15.01.2021, 14:12
Ce denumire simpatică are...!
la 15.01.2021, 16:11
Buna!
la 15.01.2021, 16:59
buna!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking