Ingrediente
- Pentru blat
- 4 buc galbenus de ou
- 300 gr zahar pudra
- 150 gr Nuci macinate
- 6 buc albus de ou 150 gr
- Faina alba de grau
- 1 lingurita amoniac
- 50 ml apa
- Pentru crema
- 250 gr unt
- 150 gr zahar pudra
- 2 buc galbenus de ou
- 2 lingurite cafea instant
- 50 gr Nuca prajita si maruntita
- 50 gr ciocolata
Mod de preparare
Se bate albusul spuma, se adauga zaharul treptat, apoi adaugam pe rand galbenusurile, nuca macinata si la final faina si amoniacul, amestecand incet.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna compozitia si se introduce in cuptorul preincalzit 35 minute la 180°C.
Pentru crema: galbenusurile se amesteca cu zaharul si se fierb pe baie de abur. Dupa ce compozitia s-a racit, se amesteca cu untul batut spuma, cafeaua si nuca prajita si macinata.
Se pune crema peste blatul racit si deasupra se razuieste ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Cafenuc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|