Desert prajitura Carpati cu foi de pandispan

Postat de ctlina in Prajituri
10 Ian 2021 | 5930 vizualizari
Desert prajitura Carpati cu foi de pandispan

"retete festive de iarna" O varianta personala :) cu foi de pandispan, crema de ciocolata neagra 85% si mascarpone si fara zahar rafinat. Pentru foile de pandispan, va propun sa faceti reteta dvs obisnuita. Eu am facut 3 blaturi fine cu indulcitor natural in loc de zahar ca pentru o rulada, pe care le-am taiat apoi dupa forma dorita.   https://www.blogulluicatalina.com/2020/12/prajitura-carpati-cu-foi-de-pandispan.html

Ingrediente

  • 3 blaturi fine génoise/rulada

Crema:

  • 125 gr de ciocolata neagra 85%
  • 75 gr de lapte
  • 2 gr de cafea ness /1 pachetel
  • 200 gr crema lichida pentru frisca
  • 30 gr indulcitor natural érythritol
  • 150 gr de mascarpone

Mod de preparare

Pregatiti blaturile . Cand sunt coapte se intorc pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care au copt si se lasa sa se raceasca. Taiati-le apoi in  3-4 parti egale (taiati marginile inainte).

Am taiat in 3 parti de 10 cm fiecare blat.

Am obtinut deci 6 bucati de blat fine si 3 mai groase. Am montat 2 prajituri, una cu 6 foi si una cu 3 foi. Daca o faceti a 2-a zi inveliti in film fiecare bucata de blat sa nu se usuce.  

Pregatiti crema: Topiti ciocolata cu laptele la bain marie. Amestecati bine. Bateti crema cu indulcitorul. Adaugati cafeau si mascarponele si bateti pana obtineti o frisca.  Incorporati ciocolata racita si frecati pana obtineti o crema onctuoasa. O puteti utiliza imediat.  

Montati prajitura :

Am inceput prajitura compusa din 6 parti de blat fine.

Puneti un blat, insiropati-l cu cafea rece , etalati un strat de crema. Repetati pana la al 6-lea blat . Puneti-l si apasati bine (nu-l insiropati). Taiati  in 3 bucati egale (taiati marginile daca trebuie).  

Luati o bucata si intoarceti-o la 90 °C (se vad dungile). 

Taiati-o in 2 pe diagonala. Formati apoi triunghiul (taiati baza lui daca trebuie), ungeti cu crema ca sa lipiti cele 2 parti taiate. Decorati cu crema apoi exteriorul fiecarei prajituri.   Repetati procedeul cu cele 2 bucati ramase. Aveti in acest moment 3 triunghiuri groase. 

Presarati nuca de coccos rasa deasupra si dati-le la rece o jumatate de ora.

Scoateti si taiati-le in 2 in grosime .  Aveti astfel 6 prajituri Carpaţi frumoase cu 6 straturi.  

Cum imi ramea crema am procedat la fel cu cele 3 blaturi de crema mai groase.

Un blat insiropat, crema deasupra, blat insiropat, crema , acoperiti si presati cu ultimul blat. Taiati apoi in 3 parti egale.  

Intoarceti fiecare parte la  90°C (sa vedeti dungile) si taiati-le in 2 in diagonala.

Formati triunghiurile lipind cele 2 parti cu crema.  Decorati exteriorul cu crema si presarati nuca de cocos. Idem dati la rece si dupa jumatate de ora le puteti taia in 2 in grosime.

Aveti astfel 6 prajituri Carpaţi mai micute cu 3 straturi.  

Iata ca sunt gata, tare de efect si delicoase!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Carpati cu foi de pandispan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu mere si gem de prune

Postat de timea

Tarta cu mere si gem de prune

Pregatim aluatul: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut si coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie. Adaugam apoi apa si  treptat faina amestecand...

Citeste continuarea

Desert prajitura rapida cu iaurt si banana

Postat de oanapl

Desert prajitura rapida cu iaurt si banana

Amesteci o cutie de iaurt grecesc cu una de mascarpone. Adaugi zahărul și mixezi. Hidratezi gelatina în 50 ml de compot de prune pentru 10 minute, iar apoi o încălzești pe baie de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.01.2021, 19:30
Minunat arata!
la 10.01.2021, 19:36
Ce minunata ti-a iesit prajitura!
la 10.01.2021, 19:45
ce frumoasa ti-a iesit!
la 10.01.2021, 20:22
Mai rapide foile!Da bunaaaaaaa :rau,rau!
la 10.01.2021, 20:59
Vrem și noi!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking