Desert prajitura Cati

Postat de Constelatialeu in Prajituri
14 Apr 2022 | 4553 vizualizari
Desert prajitura Cati

E ceva rapid, facut aseara, ca doar nu era sa imi las finii cu ochi-n soare. La ei la Anglia nu-s bune dulcegariile :))))))))))))))))))))))))). In concluzie am botezat prajitura dupa numele finei, finul sa mai astepte o prjitura cu numele lui.

Ingrediente

  • Blat
  • 285 g albus
  • 200 g zahar
  • 200 g nuca prajita si macinata
  • 30 g amidon
  • un praf de sare
  • Crema
  • 200 ml smantana pentru frisca 30% grasime
  • 250 g mascarpone
  • 150 g ciocolata alba Callebaut
  • 10 g gelatina+ 30 ml apa rece
  • 2 oua
  • 200 g gem caise
  • 2 linguri zahar pudra
  • 3 linguri lapte dulce
  • Glazura
  • ciocolata topita

Mod de preparare

Blat : Am folosit tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul amestecat cu amidonul si am mixat pana am obtinut o bezea ferma, la final am incorporat nuca macinata, cu miscari lente de jos in sus. Am intins compozitia in tava, am nivelat-o, apoi am bagat-o la cuptorul preincalzit la 180 grade, dupa 10 min am redus focul la mic si am mai copt cca 20-25 min sau pana se desprinde de marginile tavii. Am scos tava din cuptor, am scos blatul pe masa de lucru si l-am lasat sa se raceasca. Dupa ce sa racit am decupat doua blaturi cu dimensiunea de 30/11 cm, atat are forma in care am montat prajitura, este o tava dreptunghiulara cu pereti detasabili.

Crema : La inceput am pus gelatina la hidratat in apa rece. Intr-un castron am pus smantana pentru frisca, crema mascarpone si o lingura cu zahar pudra ( lingura rasa nu plina cu zahar), apoi am mixat cateva minute. Peste crema obtinuta am adaugat gemul de caise si am mai mixat 2 min. Intr-un alt castron am pus cele 2 oua , lingura de zahar ( la fel nu plina) si cele 3 linguri de lapte, am amestecat bine cu un tel si am pus castronul pe baie de abur. Am amestecat continuu cca 3 min dupa care am adaugat ciocolata si am continuat sa amestec pana ce ciocolata a devenit lichida. Am luat castronul de pe baia de abur si am incorporat gelatina hidratata, amestecand bine. Am lasat sa se raceasca putin, cca 5-6 min, apoi am incorporat crema de ciocolata in crema de mascarpone.

Asamblare : Am folosit o tava dreptunghiulara cu pereti detasabili, 30/11 cm, am tapetat-o cu folie alimentara, am asezat primul blat apoi am turnat crema, peste crema am asezat al doilea blat. Am bagat prajitura la frigider si am lasat-o peste noapte. A doua zi am portionat-o si am glazurat-o cu ciocolata topita. Gata, reteta am scris-o, acum astept finii sa vina, sa vedem verdictul, dar eu zic ca e o combinatie irezistibila.  Ce sa zic si eu, ca vorba aia cand pui bun cu bun, zau ca nu are cum sa iasa rau :)))))))))))))))))))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Cati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tarta cu pere si branza

Postat de oanapl

Desert tarta cu pere si branza

  Pentru aluat, mixezi oul cu zahărul măcinat, apoi adaugi uleiul, sarea și brânza și le mixezi bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât...

Citeste continuarea

Prajitura Mon Cheri

Postat de privatelaura

Prajitura Mon Cheri

Alegeti sa preparati crema intai, intrucat frisca se bate mai bine daca nu este foarte cald in bucatarie! Gelatina se pune la hidratat in putina apa. O tinem cam 5- 6 minute, apoi o incalzim un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2022, 17:12
la 14.04.2022, 17:35
Bună!
la 14.04.2022, 18:45
Hmmm, bine că ai descris în prezentare de ce se numește așa praăjitura! Că după ce am văzut poze și titlu nu bătea, Prajitura Kati, mă rog, săzice cea originală, e altă treabă! Dar e tare bună și Cati a ta! P.S AAaaaa, acum fac diferența că e cu C, nu cu K )
la 15.04.2022, 07:12
Astept prajitura Mihaela !!! 0 Sa-traiasca finii , sa traiasca si nasiii !!!!
la 17.04.2022, 20:07
Ce prajitura minunata!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking