Desert prajitura Chocoflan

Postat de cristina1985 in Prajituri
17 Mar 2018 | 6940 vizualizari
Desert prajitura Chocoflan

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 3 lg cacao
  • 300 g faina
  • 50 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • Caramel:
  • 250 g zahar
  • Crema:
  • 6 oua
  • 800 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 1 lg-ta esenta vanilie

Mod de preparare

Se caramelizeaza zaharul si apoi turnati-l intr-o tava de 32 x 20 cm. Intindeti caramelul repede (pentru ca se intareste). Intr-un alt vas, se amesteca ouale cu laptele, zaharul si esenta vanilie si turnati compozitia peste caramelul din tava.

Puneti tava cu crema intr-o alta tava mai mare, cu apa fierbinte (un fel de bain marie). Introduceti tava (in tava) la cuptor la 180 grade Celsius, pana se intareste crema. Poate dura destul de mult, chiar si peste 1 ora (depinde de cuptor-la mine-2 ore). Daca nu se face intr- o ora,  puteti da focul putin mai mare si reduceti cand turnati blatul. Va dati seama ca este facuta crema, in momentul cand o miscati.

Acum amestecati toate ingredientele pentru aluat si turnati aluatul peste crema. Intindeti uniform, dupa care introduceti in cuptor cele doua tavi (tava cu prajitura, in tava cu apa fierbinte). Se tine acolo, pana cand trece testul scobitoarei. Blatul se va face mai repede decat crema.

Cand scoateti prajitura din cuptor, o lasati sa se raceasca cam 20-30 minute, dupa care folositi o alta tava mai mare, pentru a o intoarce. Tava in care ati ati pus apa, se poate spala (iar apa se arunca).

Veti pune tava mai mare peste cea cu prajitura si o intoarceti foarte repede. Aveti grija, pentru ca ar putea curge caramel fierbinte. Dupa ce s-a racit complet, se poate servi sau se poate pastra la frigider. O  puteti servi cu fructe din compot sau proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Chocoflan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Chocoflan

Postat de iri_love

Desert prajitura Chocoflan

    Pentru inceput, punem apa cu zahărul intr-o cratiță si apoi o punem pe foc moderat, amestecând din când în când si se lasă până când se va...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2018, 17:05
Ce bine arata !
la 17.03.2018, 17:35
Multumesc!
la 17.03.2018, 19:26
Super buna!
la 17.03.2018, 19:27
Arata tare bune!
la 17.03.2018, 19:49
Arata foarte bine !

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking