Desert prajitura ''criminala''

Postat de Constelatialeu in Prajituri
17 Aug 2015 | 24559 vizualizari
Desert prajitura ''criminala''

Ca n-am gasit alt titlu, mai ales ca se vor gasi toti expertii si specialistii din lume sa zica...''vaiiiiiii, nenorocire, asta-i prajitura criminala, ai folosit prafuri''....de parca mai este ceva sanatos in lumea asta....in fine, cine vrea citeste, cine nu, nu.....

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua 
  • 6 linguri zahar brun
  • 6 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • Crema 1:
  • 1 plic crema de vanilie Dr.Oetker
  • 100 g smantana dulce groasa peste 40% grasime
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri zahar pudra
  • Crema 2:
  • 1 plic crema cafea/brandy Dr.Oetker
  • 100 g smantana dulce groasa peste 40% grasime
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri zahar pudra
  • Sirop:
  • sirop gros de cirese amare + apa
  • 12 piscoturi
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 200 ml smantana de frisca

Mod de preparare

Blat: Albusurile cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana rezulta o bezea ferma. Galbenusurile le frecam cu uleiul si apoi le incorporam in albusuri. Separat cernem faina, cacaua si praful de copt, amestecam ingredientele uscate si apoi le incorporam in albusuri, avand grija sa amestecam de jos in sus, cu miscari lente. Tapetam cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 28x20 cm, turnam compozitia in tava, uniformizam si bagam tava la cuptorul preincalzit. Este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit, apoi se taie in doua.

Crema 1: Intr-un castron punem continutul plicului de crema, adaugam zaharul, smantana si laptele si apoi mixam pana obtinem o crema ferma.

Crema 2: Procedam la fel ca la crema 1.

Sirop : Punem intr-o farfurie adanca siropul de cirese amare si-l diluam cu apa.

Asamblare : Pe un platou asezam prima foaie de blat, insiropam bine, apoi adaugam crema 1 si nivelam. Peste crema asezam piscoturile inmuiate in sirop, peste piscoturi punem crema 2 iar deasupra foaia de blat insiropata. Bagam la frigider pana pregatim glazura.

Glazura: Peste ciocolata maruntita turnam smantana de frisca si le punem pe foc pana se topeste ciocolata, avand grija sa nu atinga punctul de fierbere. Lasam sa se raceasca cat sa putem sa intindem peste prajitura.

Scoatem prajitura din frigider, intindem glazura si de preferat sa stea macar cateva ore la frigider pana o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura ''criminala''" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu prune si alune de padure

Postat de merisor67

Tarta cu prune si alune de padure

Pentru aluat, frecam untul cu zaharul si putina sare, dar dam deoparte 10-15 gr de unt pentru uns forma. Adaugam pe rand ouale, bicarbonatul diluat in otet si treptat faina. Va rezulta un...

Citeste continuarea

Prajitura cu mere

Postat de camelia75

Prajitura cu mere

1.Mixati ouale cu zaharul pana ce devin ca o crema si zaharul s-a topit. 2.Adaugati uleiul si esente dupa gustul vostru. 3.Renuntati la mixer si adaugati faina amestecata cu praful de copt si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.08.2015, 07:14
Ma omori de dimineata,Cleme Arata bine "criminala"ta si sigur este f gustoasa!
la 17.08.2015, 07:22
)) Intai ma amuz, apoi comentez ))
la 17.08.2015, 07:24
Esti bestiala, ce denumiri atribui la prajituri )
la 17.08.2015, 07:26
nu-mi ajungea lovitura coastei, acum trebuie sa dai si cu prajitura?
la 17.08.2015, 07:31
Merisor,pai nu-s eu de amuzament pe aici?

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking