Prajitura cu aluat razuit, reteta usoara si delicioasa

Postat de Pungasa_Rogue in Prajituri
2 Apr 2017 | 10483 vizualizari
Prajitura cu aluat razuit, reteta usoara si delicioasa

Aceasta prajitura am gasit-o sub numele de "Blanita mielului" in caietul vechi din care am luat-o, insa am vazut ca toata lumea ii spune "Prajitura cu aluat razuit".  Este o prajitura simpla, se prepara usor si ai nevoie de cateva ingrediente: oua, zahar, faina, unt si gem. Este o combinatie foarte gustoasa, pe placul intregii familii.

Ingrediente

  • Ingrediente Prajitura cu aluat razuit, reteta usoara si delicioasa:
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 250 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • faina cat cuprinde (circa 700 g + inca 75 g)
  • un borcan de 800 g de gem de prune
  • Dimensiune tava: 27/37 cm

Mod de preparare

Cum se prepara Prajitura cu aluat razuit, reteta usoara si delicioasa

Se mixeaza ouale impreuna cu un praf de sare, zaharul si esenta de vanilie. Se adauga untul taiat bucatele si se mixeaza, dupa care se incorporeaza faina treptat, pana cand rezulta o coca buna de intins. Se imparte coca astfel: 3/4 de pastreaza pentru blat, iar 1/4 se pastreaza pentru a o rade pe deasupra, dar se mai intareste cu putina faina (circa 75 g).

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se unge tava cu ulei, se intinde o foaie groasa din bila mare de coca, dupa care se adauga gemul de prune. Se da pe razatoarea mare, presarand peste gem, bila mica de coca. Se introduce tava la cuptor, pana cand prajitura se rumeneste frumos.

La fel de gustoasa, dar in varianta cu branza este si Prajitura Rudy. Poti incerca si varianta cu nuca, Prajitura cu gem de caise si bezea cu nuci, o prajitura foarte gustoasa si spornica sau Prajitura cu mere si aluat de branza, o alta reteta grozava.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu aluat razuit, reteta usoara si delicioasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tarta cu pere si crema de vanilie

Postat de rocsi_1612

Reteta de tarta cu pere si crema de vanilie

Iata cum se prepara Reteta de tarta cu pere si crema de vanilie Incepeti cu pregatirea  cremei de vanilie , pentru a se putea raci. Intr-o cratita amestecati ouale cu indulcitorul....

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de lamaie

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu crema de lamaie

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/23 cm si am copt doua foi de blat. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2017, 09:29
Arata tare bine si este delicioasa
la 02.04.2017, 09:37
Imi place mult prajitura si nici nu se face greu
la 02.04.2017, 09:44
Multumesc, dragilor!
la 02.04.2017, 09:46
delicioasa!
la 02.04.2017, 10:07
Tare buna e!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking