Desert prajitura cu banane si iaurt reteta simpla si rapida

Postat de momo121 in Prajituri
24 Noi 2020 | 9320 vizualizari
Desert prajitura cu banane si iaurt reteta simpla si rapida

Desert prajitura cu banane si iaurt reteta simpla si rapida Prajitura este usor umeda si foarte parfumata! :X
O recomand cu drag pentru pofticiosii de dulce!

Ingrediente

  • Ingrediente Desert prajitura cu banane si iaurt reteta simpla si rapida
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • esenta de vanilie
  • 150 g iaurt simplu
  • 250 g faina
  • 10 praf de copt
  • 2 banane mici
  • In plus:
  • 1 lingura cacao
  • 3-4 linguri apa fierbinte
  • putina esenta de rom

Mod de preparare

 Cum se prepara Desert prajitura cu banane si iaurt reteta simpla si rapida

Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam treptat uleiul, iaurtul, esenta de vanilie, pe urma faina amestecata cu praful de copt, omogenizam bine si la final maruntim bananele cu o furculita pana devin ca o pasta si le adaugam peste compozitia de oua.
    Aluatul rezultat il turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pastram o parte pentru a-i adauga cacaoa diluata cu apa si aromata cu putina esenta de rom si o turnam peste partea alba (orcum v-a cadea la fund din cauza greutatii, dar daca doriti ca sa obtineti o  prajitura marmorata, scoteti inainte 4-5 linguri de aluat, inainte de a-i adauga bananele si apoi puneti cacaoa), eu am vrut sa obtin 2 culori cat de cat egale...

Tava o lasam in cuptor aproape 1 ora la 180°C.

Serviti alaturi de ice tea sau ice frappe. Recomandam si chec cu banane si ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu banane si iaurt reteta simpla si rapida" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu nuca, ciocolata, crema de vanilie si jeleu de capsuni

Postat de CameliaComan

Desert prajitura cu nuca, ciocolata, crema de vanilie si jeleu de capsuni

Blat: Intr-un bol, batem albusurile spuma, cu un praf de sare. Adaugam zaharul tos si mixam pana obtinem o bezea stralucitoare. Nucile trebuie sa fie maruntite. Eu le-am batut intr-un...

Citeste continuarea

Clatite cu branza la cuptor

Postat de diana_k

Clatite cu branza la cuptor

Pentru clatite: Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina cernuta si treptat, treptat laptele si apa minerala. Se amesteca bine, bine pana se desfac toate cocoloasele de faina. Se lasa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.11.2020, 16:11
Foarte bună! N-am încercat niciodată să adaug banane la ingrediente, dar cine știe, poate o voi face, într-o zi...
la 24.11.2020, 16:19
Multumesc Rodica! O sa iti placa aceasta combinatie Aromele sunt minunate si cu siguranta o sa repeti si sa experimentezi si alte prajituri care contin banane
la 24.11.2020, 17:13
la 24.11.2020, 18:43
la 24.11.2020, 19:59

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking