Desert prajitura cu banane si perle de ciocolata

Postat de merisor67 in Prajituri
20 Iun 2018 | 7063 vizualizari
Desert prajitura cu banane si perle de ciocolata

Este o prăjitură cu iaurt și banane, o combinație chiar perfectă, iar perlele de ciocolată caldă Hans Sloane, bogate în unt de cacao, i-au înnobilat gustul. Sunt delicioase aceste perle de ciocolată caldă Hans Sloane, destinate în primul rând pentru a crea o ciocolată caldă de calitate. Însă sunt bune a fi consumate chiar și simple, în deserturi, frappe-uri și cafea. Eu  le-am inclus în această delicioasă prăjitură, dar am preparat și o ciocolată caldă, cu frișcă, pe care am servit-o alături de prăjitură. Perfectă pentru ”Picnicul bucătărașilor”!

Ingrediente

  • 6 ouă medii
  • 2 banane mai coapte( aprox. 275 g)
  • 250 g iaurt cremos
  • 150 ml ulei
  • 150 g zahăr
  • 30 g zahăr vanilat
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 450 g făină
  • 50 g perle de ciocolată neagră
  • 1 praf de sare
  • 10 g praf de copt
  • zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Pornim cuptorul la 180 de grade C. Separăm albușurile de gălbenușuri. Punem albușurile în bolul mixerului, presărăm sare peste ele și le mixăm până devin albe și spumoase. Măcinăm zahărul împreună cu zahărul vanilat, pentru a scurta timpul de preparare a bezelei, dar și pentru că albușurile se mixează mai bine cu zahăr pudră. Adăugăm, așadar, amestecul de zahăr pudră, peste albușuri, punându-l lingură cu lingură și mixănd la treapta superioară, până obținem acea bezea fermă, care rămâne fixată pe pereții vasului, atunci când îl întoarcem invers. Adăugăm, treptat, gălbenușurile și uleiul și omogenizăm compoziția. Rupem bananele și le punem în recipientul blenderului împreună cu iaurtul, pornim blenderul și obținem un smoothie pe care îl adăugăm peste compoziția de mai sus. Omogenizăm din nou, apoi adăugăm, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt. Am vrut să mă opresc la 400 g de făină, dar mi s-a părut compoziția subțire, așa că am mai adăugat 50 g. Trebuie să iasă o compoziție puțin mai groasă decât cea de pandișpan, având în vedere că avem iaurt în blat. Iaurtul ajută blaturile să își mărească volumul, dar dacă nu este făină suficientă, se vor lăsa după stingerea focului, pentru că rămân multe bule de aer în interior. Tapetăm baza tăvii( 25/25 cm) cu hârtie de copt, iar pereții îi ungem cu ulei și presărăm puțină făină. Întindem compoziția de prăjitură cu banane și perle de ciocolată în tavă, o nivelăm și presărăm deasupra perlele de ciocolată.

Dăm tava la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade C sau până când prăjitura trece testul scobitorii. O lăsăm apoi să se tempereze, o scoatem din tavă, o porționăm și presărăm zahăr pudră peste ea. O parte din perlele de ciocolată au migrat prin interiorul prăjiturii, iar o parte au rămas la suprafață dând un aspect plăcut prăjiturii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu banane si perle de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Muffins cu cacao si fructe de padure

Postat de timea

Muffins cu cacao si fructe de padure

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi treptat galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare. La final...

Citeste continuarea

Desert prajitura krem a la krem cu mascarpone

Postat de ela

Desert prajitura krem a la krem cu mascarpone

Blat : Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat xylitolul si batem bine dupa fiecare lingura. Adaugam galbenusurile si omogenizam. Praful de ciocolata il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.06.2018, 17:13
Văd că ai fost pe mână cu Hans, dar a ieșit lucru bun.
Îmi place că e densă și, mai mult ca sigur că e și sățioasă. Fain!
la 20.06.2018, 17:17
Padre, Hans a poposit la mine în bucătărie )) Mulțumesc de apreciere! Chiar sățioasă este!
la 20.06.2018, 17:22
buna buna
la 20.06.2018, 17:33
Imi plac prajiturile cu banane si daca mai este si ciocolata atunci e perfect!
la 20.06.2018, 17:35
Perfectă!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking