Ingrediente
- 25 cl de bere neagra Guinness
- 250 g de unt
- 75 g de pudra de cacao
- 400 g de zahar (am pus 300 g)
- 2 oua
- 150 g de smantana grasa
- 275 g de faina
- 1 lingurita praf de copt
Topping:
- 150 g de crema de branza Philadelphia
- 10 cl de smantana grasa
- 2-3 linguri de zahar
Mod de preparare
Incalziti cuptorul la 180° C. Ungeti cu unt si faina o forma de tort ( de 23 cm).
Intr-o cratita adanca, varsati berea, adaugati untul taiat bucatele si incalziti si amestecati pana cand untul este dizolvat complet.
Luati de pe foc, adaugati cacaua si zaharul, amestecand bine.
Bateti smantana cu ouale si turnati peste compozitia precedenta.
Incorporati apoi, faina amestecata cu praful de copt si amestecati bine cu un tel.
Turnati compozitia in tava unsa.
Coaceti timp de 40-45 de minute (verificati cu o scobitoare).
Daca se coloreaza la suprafata prea tare, puteti acoperi cu o foaie de aluminiu.
Scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca un pic.
Scoateti din forma, puneti pe un gril si lasati sa se raceasca complet.
Decorati cu un topping din crema de branza Philadelphia :
Frecati bine branza cu smantana si zaharul. Puneti crema obtinuta deasupra prajiturii pentru a reprezenta spuma berii Guinness.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Prajitura cu bere Guinness si ciocolata - Guinness Cake" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|