Desert Prajitura cu bere Guinness si ciocolata - Guinness Cake

Postat de ctlina in Dulciuri
17 Mar 2017 | 3760 vizualizari
Desert Prajitura cu bere Guinness si ciocolata  - Guinness Cake

Astazi, 17 martie, irlandezii din toata lumea sarbatoresc Sfantul Patrick. La origini, o sărbătoare catolică, în zilele noastre această festivitate e mai degrabă dedicată întregii culturi irlandeze și este sărbătorită cu fast, atât în Irlanda și Marea Britanie, cât și în Statele Unite. Ziua Sf. Patrick a fost declarată Ziua Națională a Irlandei.   http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/prajitura-cu-bere-guinness-si-ciocolata.html

Ingrediente

  • 25 cl de bere neagra Guinness
  • 250 g de unt
  • 75 g de pudra de cacao
  • 400 g de zahar (am pus 300 g)
  • 2 oua
  • 150 g de smantana grasa
  • 275 g de faina
  • 1 lingurita praf de copt

Topping:

  • 150 g de crema de branza Philadelphia
  • 10 cl de smantana grasa
  • 2-3 linguri de zahar

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 180° C. Ungeti cu unt si faina o forma de tort ( de 23 cm).

Intr-o cratita adanca, varsati berea, adaugati untul taiat bucatele si incalziti si amestecati pana cand untul este dizolvat complet.

Luati de pe foc, adaugati cacaua si zaharul, amestecand bine.

Bateti smantana cu ouale si turnati peste compozitia precedenta.

Incorporati apoi, faina amestecata cu praful de copt si amestecati bine cu un tel.

Turnati compozitia in tava unsa.

Coaceti timp de 40-45 de minute (verificati cu o scobitoare).

Daca se coloreaza la suprafata prea tare, puteti acoperi cu o foaie de aluminiu.

Scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca un pic.

Scoateti din forma, puneti pe un gril si lasati sa se raceasca complet.

Decorati cu un topping din crema de branza Philadelphia :

Frecati bine branza cu smantana si zaharul. Puneti crema obtinuta deasupra prajiturii pentru a reprezenta spuma berii Guinness.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Prajitura cu bere Guinness si ciocolata - Guinness Cake" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Nutellotti

Postat de caroline

Nutellotti

Nutella va trebui sa fie la temperatura camerei. Daca preparati acesti biscuiti iarna,cand crema de ciocolata este mai dura,este suficient sa o topiti putin in cuptorul cu microunde.Daca insa este...

Citeste continuarea

Desert cornulete fragede cu gem de visine

Postat de eumimi

Desert cornulete fragede cu gem de visine

Se pune mai intai faina cernuta intr-un bol. Se adauga oul, untura, drojdia divolvata in apa minerala, si coaja de portocala si se framanta putin pana rezulta un aluat omogen. Se adauga si esenta....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2017, 22:00
Prima sosită ,prima servită din bunătate!
la 17.03.2017, 22:01
Ma apuc de baut bericioace din astea....
la 17.03.2017, 22:04
buna
la 17.03.2017, 22:30
Ce buna praji Candva imi pusesem si eu ochii pe ea
la 17.03.2017, 22:32

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking