Desert prajitura cu biscuiti, mere si crema de vanilie

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
29 Oct 2018 | 5637 vizualizari
Desert prajitura cu biscuiti, mere si crema de vanilie

Nu am mai mancat o prajitura cu biscuiti de cati ani, eram cam prin clasele generale. O pregateam la inceputurile mele culinare, doar ca foloseam praf de budinca atunci, nu stiam eu sa fac creme in casa de la cap la coada. Ungeam biscuitii cu putin gem, apoi puneam un strat de budinca, iar biscuiti si tot asa.
Zilele trecute postate Merisor reteta si am zic ca trebuie sa fac aceasta prajitura, ca as savura o bucata din ea. Am savurat mai multe bucati, ca a fost prea delicioasa si mi-am impus sa o pregatesc mai des, sub diverse combinatii, pentru ca se merita. Eu am inlocuit zaharul cu indulcitor, iar la crema de vanilie am pus si niste coaja rasa de lamaie. La grazura de ciocolata am renuntat definitiv, am pudrat prajitura cu cacao si am presarat niste fulgi de migdale.

Ingrediente

  • Pentru umplutura de mere:
    • 1 kg mere
    • 2 linguri indulcitor pulbere (sau 2 linguri zahar)
    • 2 linguri potrivite amidon
    • 70 gr unt
    • scortisoara
    Pentru crema de vanilie:
    • 1 litru de lapte
    • 120 gr amidon
    • 100 gr indulcitor pulbere (sau 100 gr zahar)
    • 100 gr ciocolata alba
    • 250 gr mascarpone
    • 2 lingurite vanilie
    • 1 plic zahar vanilat cu pastai de vanilie
    • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
    In plus:
    • 450 gr biscuiti petit beurre
    • cacao
    • fulgi de migdale

Mod de preparare

Umplutura de mere: Merele spalate le curatati de coaja, le dati pe razatoarea mare. Intr-o cratita puneti merele cu indulcitorul si scortisoara. Transferati totul pe foc, focul sa fie potrivit, iar dupa 4-5 minute, adaugati amidonul, amestecati bine. Cand umplutura s-a ingrosat, incorporati untul, amestecati pana este complet topit. Dati merele deoparte, le lasati sa se raceasca.

Crema de vanilie: Intr-un bol amestecati amidonul cu indulcitorul si putin lapte. Puneti restul de lapte intr-o cratita la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, dati focul la mic, turnati amestecul cu amidon. Amestecati continuu pana crema se ingroasa ca o budinca. Cand este gata, dati crema deoparte, puneti ciocolata alba rupta bucatele si zaharul cu pastai de vanilie. Amestecati pana sunt bine incorporate si ciocolata topita complet, apoi acoperiti crema cu folie si o lasati sa se raceasca. Cand crema s-a racit, adaugati mascarponele, vanilia si mixati pana crema devine spumoasa.

Tapetati cu folie alimentara o tava de 23/23cm. Puneti 3-4 linguri din crema de vanilie separat. Puneti un strat de biscuiti, jumatate din crema si o nivelati. Asezati iar un strat de biscuiti, merele, iar biscuiti, crema, iar un strat de biscuiti. Deasupra, ungeti ultimul strat de biscuiti, cu cele 3-4 linguri de crema pastrata. Acoperiti prajitura si o dati la rece peste noapte. A doua zi o pudrati cu cacao, presarati fulgi de migdale si apoi o portionati si serviti.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu biscuiti, mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Retete similare

Desert prajitura Trio cu mere si crema in doua culori

Postat de merisor67

Desert prajitura Trio cu mere si crema in doua culori

Pentru compoziția de mere , curățăm merele, le trecem prin robot, urmărind să obținem bucățele neuniforme, că dau mai bine ca aspect. Adăugăm zahărul și transferăm vasul pe foc,...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si glazura de ciocolata

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si glazura de ciocolata

Cureți merele de coajă, le răzuiești pe răzătoarea mare, apoi le pui într-o cratiță împreună cu zahărul și le lași să fiarbă timp de 5-10 minute până...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.10.2018, 11:26
Până acum am făcut doar tort de biscuiți (foarte rar) și salam de biscuiți (și mai rar)... Poate că într-o zi voi face și eu o prăjitură cu biscuiți... Arată foarte bine prăjitura ta...!
la 29.10.2018, 11:57
buna buna
la 29.10.2018, 12:01
O prajitura tare buna!!! Am papat de la Merisor
la 29.10.2018, 12:08
la 29.10.2018, 12:16
Ce bine arată a ta! Mă bucur că ai încercat-o! Eu am repetat-o de peste 5 ori și așa și în alte variante, că tare mult ne-a plăcut.

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking