Desert prajitura cu branza de vaci si piersici

Postat de oanapl in Prajituri
4 Feb 2018 | 7708 vizualizari
Desert prajitura cu branza de vaci si piersici

Nu puteam lăsa să treacă săptămâna fără să pregătesc ceva dulce pentru cei dragi. Pentru că aveam brânză dulce proaspătă, m-am gândit că un desert cu brânză ar fi cel mai nimerit și rapid de pregătit. Nouă ne plac mult deserturile cu fructe, astfel încât am folosit și câteva felii de piersici din compot. Vă invit să-l încercați și voi deoarece este delicios.

Ingrediente

  • 180 g unt
  • 100 g ciocolată neagră
  • 125 g făină + 2 linguri lapte (opțional)
  • 50 g zahăr
  • 3 ouă mari
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 vârf cuțit de sare
  • pentru crema de brânză:
  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • 500 g brânză de vaci
  • esență de vanilie
  • piersici din compot

Mod de preparare

Pui ciocolata și untul, tăiate în bucățele potrivite, într-o crăticioară, pe foc foarte mic. Amesteci până când ciocolata și untul sunt complet topite. Stingi focul și le lași să se răcească 10 minute.
Separi gălbenușurile de albușuri și le adaugi peste crema de ciocolată răcită amestecând bine după fiecare. Separat mixezi albușurile cu un praf de sare apoi adaugi  zahărul măcinat și mixezi până când obții o bezea lucioasă. Amesteci făina, sarea si praful de copt, le cerni printr-o sită deasă și le adaugi în amestecul de ciocolată și amesteci bine. în cazul în care aluatul este prea dens, adaugi 2 linguri de lapte. La final adaugi albușurile bătute și omogenizezi. 
Într-un vas separat, mixezi bine cele 2 ouă rămase, adaugi brânza de vaci foarte bine scursă, adaugi zahărul măcinat, esența de vanilie și mixezi până când obții o cremă fină și omogenă. Adaugi grișul și omogenizezi.
Tapetezi fundul unei tăvi (26x15 cm) cu hârtie de copt și ungi pereții cu unt, torni jumătate din crema de ciocolată, apoi torni crema de brânză. Peste stratul de cremă de brânză pui, din loc în loc, felii de piersici și le apeși ușor.
Acoperi cu crema de ciocolată rămasă și nivelezi.
Coci prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru cca 35-40 minute, până când trece testul cu scobitoarea. Dacă aceasta iese curată, prăjitura este coaptă, dacă nu, o mai lași la copt încă 5 minute.
Lai prjitura în formă, cca 10 minute, apoi o scoți și o așezi pe un grătar. După ce s-a răcit complet, o tai și o servești.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza de vaci si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert negresa cu branza, zmeura si piersici

Postat de oanapl

Desert negresa cu branza, zmeura si piersici

Se pornește cuptorul și se fixează la 170°C. Se pregătește o tavă de 25×35 cm, căptușită cu hârtie de copt. Se pune pe foc o crăticioară cu apă (cam de 2-3 degete)...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2018, 17:22
Ce combinatie delicioasa!
la 04.02.2018, 17:26
Foarte bună!
la 04.02.2018, 17:30
Vă mulțumesc!
la 04.02.2018, 17:38
la 04.02.2018, 17:39
O combinatie perfecta

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking