Ingrediente
- Pentru blat
- 15 linguri de zahăr tos fin
- 15 linguri de ulei de floarea sorelui
- 15 linguri de lapte dulce
- 15 linguri de făină albă
- 2 ouă (în rețetă era 1 ou, dar eu am suplimentat...)
- 1 praf de copt
- 1 plic de vanilie
- pentru umplutură
- 500 grame brânză de vaci, bine scursă
- 100 grame zahăr tos fin
- 2 ouă
- 1 lingură de făină albă
- 1 plic de vanilie
- coaja rasă de la o lămâie
- Pentru decor
- zahăr pudră
Mod de preparare
Pentru blat, se amestecă bine zahărul, cu ouăle, laptele, uleiul, vanilia și apoi făina (în care a fost încorporat praful de copt), având grijă să nu se formeze cocoloașe.
Se va forma un aluat care curge, dar mai legat și mai dens decât o smântână groasă.
Între timp, se prepară umplutura din brânză, zahăr, vanilie, ouă, coaja rasă de la o lămâie și o lingură de făină. Se uniformizează bine această compoziție, având grijă la încorporarea făinei, să nu se formeze cocoloașe.
Se toarnă o jumătate de aluat de blat în tava unsă bine cu ulei și tapetată cu făină, după care se toarnă și se nivelează cu atenție, umplutura de brânză. A doua jumătate de aluat se toarnă peste stratul de brânză și se dă tava la cuptor, la foc potrivit.
Când prăjitura s-a rumenit bine, se scoate tava din cuptor, se lasă să se răcească, după care poate fi tăiată în forma dorită (pătrate, dreptunghuri) și se presară zahăr pudră deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
|