Ingrediente
- 1 kg. branza dulce
- 5 oua
- 500 gr. smantana grasa( 20%)
- 300 gr. zahar
- 200 gr. faina
- 125 gr.unt( gras 82%)
- vanilie
- coaja si zeama de la o lamaie Bio( daca nu aveti lamaie bio puneti doar zeama)
- 1 varf de cutit praf de copt
- 1 lingurita plina pasta de turmeric( lapte auriu)
- stafide
- tava mare rotunda( 31 cm)
Mod de preparare
Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul timp de 7 minute, pana ce compozitia creste de trei ori in volum.
Se adauga lingura cu lingura branza de vaci, apoi si smantana, in acest timp se mixeaza in continuare. Se adauga pasta de turmeric.
Se pune zeama si coaja de lamaie, vanilia, apoi usor faina si praful de copt iar la final, untul topit.
Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu faina, se toarna usor compozitia, apoi se pun deasupra si stafidele.
Prajitura se va coace timp de 35 sau 40 de minute la 180 de grade C (sau pana devine ferma la atingere).
Inainte de a o pudra si taia, se va raci perfect.
Pofta mare la deliciu!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza dulce, lamaie si lapte auriu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (57)
|