Desert prajitura cu branza dulce, lamaie si lapte auriu

Postat de RuxyRux in Prajituri
16 Oct 2017 | 7168 vizualizari
Desert prajitura cu branza dulce, lamaie si lapte auriu

Prajitura perfecta....fina, ca o crema, cu textura unei spume care se topeste in gura si-un gust minunat, delicios! Denumirea de lapte auriu vine de la o veche reteta ayurvedica de pasta din turmeric, extrem de sanatoasa pe care eu am preparat-o si o folosesc de ceva timp in diverse retete, cu lapte, iaurt, budinci, prajituri. Va las cu drag reteta dupa care am preparat laptele auriu( intrati pe link).   https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=jYCQb2YNGt4   http://www.healthy-holistic-living.com/golden-milk.html   Va invit la degustat!

Ingrediente

  • 1 kg. branza dulce
  • 5 oua
  • 500 gr. smantana grasa( 20%)
  • 300 gr. zahar
  • 200 gr. faina
  • 125 gr.unt( gras 82%)
  • vanilie
  • coaja si zeama de la o lamaie Bio( daca nu aveti lamaie bio puneti doar zeama)
  • 1 varf de cutit praf de copt
  • 1 lingurita plina pasta de turmeric( lapte auriu)
  • stafide
  • tava mare rotunda( 31 cm)

Mod de preparare

Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul timp de 7 minute, pana ce compozitia creste de trei ori in volum.

Se adauga lingura cu lingura branza de vaci, apoi si smantana, in acest timp se mixeaza in continuare. Se adauga pasta de turmeric.

Se pune zeama si coaja de lamaie, vanilia, apoi usor faina si praful de copt iar la final, untul topit.

Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu faina, se toarna usor compozitia, apoi se pun deasupra si stafidele.

Prajitura se va coace timp de 35 sau 40 de minute la 180 de grade C (sau pana devine ferma la atingere).

Inainte de a o pudra si taia, se va raci perfect.

Pofta mare la deliciu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza dulce, lamaie si lapte auriu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (57)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu mango si fructul pasiunii

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mango si fructul pasiunii

Se pun nucile la copt în cuptor, timp de 5 minute, la 180 de grade Celsius. După ce nucile s-au răcit, se macină fin jumătate din cantitate, iar celelalte nuci se toacă în...

Citeste continuarea

Baigli cu mac

Postat de Ela68

Baigli cu mac

Preparam mai intai maiaua. Punem intr-un vas drojdia cu zaharul, amestecam pana ce aceasta se lichefiaza, apoi adaugam laptele caldut si faina. Compoziti trebuie sa aibe consistenta unei...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.10.2017, 21:31
Ce dor imi era de bunaturile tale Interesanta, merg s-o studiez mai bine
la 16.10.2017, 21:34
Iti multumesc draga mea Miti....esti o scumpa!
la 16.10.2017, 21:38
habar nu aveam de laptele asta auriu......ma risc sa mananc de la tine ca stiu eu ce stiu....
la 16.10.2017, 21:38
Nu m-as supara sa gust de la tine
la 16.10.2017, 21:39
Cleme...iti multumesc pentru incredere draga mea...esti o dragalasa!

Vezi toate comentariile (57)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking