Desert prajitura cu branza dulce, suc de portocale si pepite de ciocolata

Postat de RuxyRux in Prajituri
29 Ian 2018 | 2632 vizualizari
Desert prajitura cu branza dulce, suc de portocale si pepite de ciocolata

Si voua va plac prajiturile cu branza dulce si ciocolata? Daca da, aveti aici o minunatie!

Ingrediente

  • 5 oua
  • 1 kg branza dulce
  • 250 gr. zahar
  • vanilie
  • 200 gr. smantana groasa
  • 1 portocala BIO zeama si coaja
  • 175 gr. faina
  • 150 gr. unt( 82% gras.)
  • 1/2 plic praf de copt
  • 5 linguri pepite de ciocolata
  • zahar pudra vanilat pentru decor

Mod de preparare

Ouale se separa in doua vase, albusurile se pun in bolul mixerului si se mixeaza cu zaharul pana ce compozitia devine ferma, se adauga branza dulce.

Galbenusurile se amesteca cu smantana, vanilia si  coaja de portocala ( nu razuiti niciodata in prajitura altceva decat portocala Bio) si se toarna peste compozitia de albusuri si branza dulce, se pune si zeama de portocala, avand grija sa mixam pe viteza mica a mixerului.

Untul se topeste la foc mic si se adauga in compozitie, apoi se pune si faina si praful de copt.

Forma se unge cu unt si se toarna aluatul, se pun deasupra pepitele de ciocolata si se amesteca usor in interior.

Prajitura se coace 45 sau 50 de minute, la 180 de grade C, sau pana ce devine ferma.

Se lasa prajitura la racit si apoi se portioneaza, deasupra se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza dulce, suc de portocale si pepite de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert choux a la creme cu zmeura

Postat de privatelaura

Desert choux a la creme cu zmeura

Se pune pe foc o cratita incapatoare. Se adaugă cele doua cani si jumatate cu apa, zahăr pudră, untul. Se amestecă până se topește untul și începe să fiarbă lichidul. Se...

Citeste continuarea

Tarta cu ricotta, mascarpone si mure

Postat de simona72

Tarta cu ricotta, mascarpone si mure

Untul pt acest aluat trebuie sa fie moale de la temperatura camerei. Se mixeaza untul cu zaharul pana devine spuma, se adauga oul, se continua mixarea,  iar faina se amesteca cu praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2018, 23:20
Parca simt pepitele cum se topesc in gura
la 29.01.2018, 23:22
O portie, dar sa fie calda, chiar fierbinte...
la 29.01.2018, 23:27
buna buna
la 29.01.2018, 23:37
Buna!
la 29.01.2018, 23:59
MIhaela, iti multumesc scumpo!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking