Ingrediente
- 5 oua
- 1 kg branza dulce
- 250 gr. zahar
- vanilie
- 200 gr. smantana groasa
- 1 portocala BIO zeama si coaja
- 175 gr. faina
- 150 gr. unt( 82% gras.)
- 1/2 plic praf de copt
- 5 linguri pepite de ciocolata
- zahar pudra vanilat pentru decor
Mod de preparare
Ouale se separa in doua vase, albusurile se pun in bolul mixerului si se mixeaza cu zaharul pana ce compozitia devine ferma, se adauga branza dulce.
Galbenusurile se amesteca cu smantana, vanilia si coaja de portocala ( nu razuiti niciodata in prajitura altceva decat portocala Bio) si se toarna peste compozitia de albusuri si branza dulce, se pune si zeama de portocala, avand grija sa mixam pe viteza mica a mixerului.
Untul se topeste la foc mic si se adauga in compozitie, apoi se pune si faina si praful de copt.
Forma se unge cu unt si se toarna aluatul, se pun deasupra pepitele de ciocolata si se amesteca usor in interior.
Prajitura se coace 45 sau 50 de minute, la 180 de grade C, sau pana ce devine ferma.
Se lasa prajitura la racit si apoi se portioneaza, deasupra se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Delicioasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza dulce, suc de portocale si pepite de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|