Desert prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)

Postat de Pungasa_Rogue in Prajituri
28 Ian 2019 | 4087 vizualizari
Desert prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe Retete fel de fel

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300 g faina (sau cat cuprinde)
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 150 g zahar
  • 250 g unt
  • 1 galbenus
  • 1 praf de sare
  • 25 g cacao
  • Umplutura:
  • 750 g branza pufoasa cu smantana
  • 200 g zahar
  • 3 oua + 1 albus
  • esenta de rom
  • 100 g stafide
  • Dimensiune tava: 21/31 cm

Mod de preparare

Faina cernuta, praful de copt, zaharul, untul taiat bucatele, galbenusul, sarea, si cacaua se amesteca si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios.

*Pentru inceput se pune mai putina faina (200 g, de exemplu) si se mai adauga daca este necesar.

Se imparte aluatul in doua parti egale, se pune in cate o folie si se da la rece pentru jumatate de ora.

Se pregateste umplutura: branza, zaharul, ouale, albusul ramas de la aluat, esenta de rom si stafidele (spalate) se pun intr-un vas si se amesteca.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se da pe razatoarea cea mare o parte din aluat. Se toarna umplutura. Se rade cealalta parte de aluat.

Se introduce tava la cuptor pana cand prajitura este gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu blat de cocos, jeleu de capsuni si foi de napolitane

Postat de mirela0911

Prajitura cu blat de cocos, jeleu de capsuni si foi de napolitane

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, batand bine dupa fiecare. Faina si praful de copt se amesteca. Se adauga nuca de cocos si se amesteca cu...

Citeste continuarea

Desert crostata cu ricotta si marmelada de capsuni

Postat de Corina33

Desert crostata cu ricotta si marmelada de capsuni

Ptr. aluat mixam ouale cu zaharul intr-un bol, adaugam si uleiul, praful de copt, iar la sfarsit faina cate un pumn pe rand, amestecand dupa fiecare. Trebuie sa rezulte un aluat omogen si moale,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2019, 18:01
la 28.01.2019, 19:00
Tare bună e prăjitura asta!
la 28.01.2019, 19:05
Foarte buna!
la 28.01.2019, 19:11
Mmm ce prăjitura buna !
la 28.01.2019, 19:27

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking