Desert prajitura cu branza si fructe de padure

Postat de oanapl in Prajituri
27 Iul 2017 | 5095 vizualizari
Desert prajitura cu branza si fructe de padure

Această prăjitură delicioasă am văzut-o la Diaconta și mi-a făcut cu ochiul. Eu am modificat puțin rețeta și nu am pus ciocolată în cremă. V-o recomand cu drag! Îți mulțumesc Claudia pentru rețetă! :x

Ingrediente

  • 500 g brânză de vaci
  • 170 g unt
  • 5 ouă
  • 6 linguri griș
  • 170 g zahăr măcinat
  • 1 plic budincă vanilie Dr.Oetker
  • 1 plic praf de copt
  • esență de lamâie
  • Sare
  • 250 g visine (fără sâmburi)
  • 250 g afine
  • 100 g zmeura
  • 100 g mure
  • 100 g cătină
  • 5 caise
  • 5 linguri zahăr tos
  • 3-4 linguri amidon
  • Pentru ornat:
  • 50 g ciocolată albă

Mod de preparare

Scoți sâmburii vișinelor si le pui la scurs. Speli caisele și le tai cubulețe.
Sfarâmi brânza cu o furculiță. (Nu este nevoie sa fie pasată foarte fin.) Adaugi esența de lamâie în brânză.
Separi gălbenușurile de albușuri. Mixezi foarte bine untul cu 120g zahăr măcinat, apoi adaugi câte un gălbenuș, mixând bine după fiecare. Adaugi apoi grișul, praful de budincă amestecat cu praful de copt și amesteci.
Albușurile le mixezi foarte bine cu un praf de sare si adaugi 50 g zahăr măcinat.

Peste crema de unt, pui brânza, amestecând cu o paletă, iar apoi încorporezi ușor spuma de albușuri.
Torni jumătate din compoziție într-o tava de 35 x 25 cm tapetată cu hârtie de copt. Presari fructe, apoi torni restul compoziției și presati fructe.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 30 de minute.
Lași să se răcească și între timp pregătești crema.
Amesteci fructele rămase cu cele 5 linguri de zahăr si le pui să fiarbă. Eu am folosit mure si zmeură congelată și au lăsat zeamă. De asemenea, am folosit zeama lăsată de vișine. Lași amestecul să fiarbă câteva minute, apoi adaugi amidonul și lași să fiarbă până când amestecul s-a îngroșat.

Lași să se răcească și torni compoziția de fructe peste blat.
Dacă dorești poți să ornezi prăjitura cu ciocolata albă topită pe baie de aburi.
Lași la frigider o oră, apoi servești.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu branza, piersici si fructe de padure

Postat de oanapl

Desert prajitura cu branza, piersici si fructe de padure

Bați albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi cu zahărul măcinat. Adaugi gălbenuşurile, uleiul, apoi urda mărunțită, făina cernută cu praful de copt şi esenţa de rom. Omogenizezi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.07.2017, 23:12
la 27.07.2017, 23:15
la 27.07.2017, 23:23
la 27.07.2017, 23:25
la 28.07.2017, 06:51
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking