Desert prajitura cu cafea si crema mascarpone

Postat de andaoana in Prajituri
7 Apr 2017 | 5908 vizualizari
Desert prajitura cu cafea si crema mascarpone

Am facut aceasta prajitura cu mult drag. Foile sunt foarte gustoase, de fapt, sunt foi de Marlenka, dar in care am pus cafea si, cand au fost coapte, le-am insiropat cu cafea pentru a fi aromata.  Aceste foi se fac foarte usor, desi, cand este pus aluatul in tava, ai impresia ca va iesi foarte subtire, trebuie sa tinem cont ca ele contin bicarbonat si se umfla. 

Ingrediente

  • Foi
  • 300 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 400 gr faina
  • 50 ml cafea
  • 2 linguri cacao
  • 3 oua
  • praf de sare
  • 3 linguri miere albine
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml frisca
  • semintele de la o pastaie vanilie
  • zahar daca folositi smantana de frisca neindulcita
  • Glazura
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml lapte 
  • Pt insiropat
  • 50 ml cafea

Mod de preparare

Punem intr-o oala mica, laptele impreuna cu zaharul si cafeaua, pe foc mic, sa se incalzeasca (sa nu fiarba ). Oprim focul si adaugam untul, mierea. Amestecam pana se topeste de tot untul, mierea si zaharul.

Faina o amestecam separat cu cacaua si bicarbonatul de sodiu.

Ouale le batem usor, cu un praf de sare. 

Peste faina, adaugam laptele cu ingredientele dizolvate si ouale si omogenizam. 

Eu am folosit o tava mica,  adica de 20 x 25 cm si de aceea am facut 4 foi. Daca folositi tava mai mare, o sa va iasa doar 3.

 Impartim aluatul in mod egal, in 3 sau patru.

Pe tava tapetata cu hartie de copt, turnam o parte din compozitie si nivelam.

Dam tava in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 15 minute.

Procedam la fel cu restul aluatului.

 Este un aluat lichid, deci se toarna in tava si se niveleaza cu o lingura sau cu o spatula.

 Lasam foile sa se raceasca.

 Frisca (eu am folosit smantana pentru frisca ), am batut-o impreuna cu mascarponele, semintele de la o pastaie de vanilie si zahar (dupa gust, eu am pus 3 linguri).

 Cand foile au fost reci am inceput sa asamblez prajiturica.

Prima foaie o asezam pe un platou si o insiropam cu cafea.

Creama trebuie sa o impartim egal intre foi, deci, daca aveti 3 foi, trebuie 2 parti de crema, daca aveti 4 foi atunci trebuie sa impartiti crema in 3.

Peste foaia insiropata, punem un strat de crema. Venim si asezam foaia a doua, o insiropam, intindem crema. Procedam la fel, pana terminam.

Deasupra facem o glazura din 200 gr ciocolata topita cu 50 ml lapte. Nivelam glazura si punem prajitura la frigider .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu cafea si crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Tiramisu

Postat de mirela0911

Desert prajitura Tiramisu

Blatul: Intr-un bol se pun ouale intregi, mai putin 3 galbenusuri care se vor folosi pt crema. Se adauga sarea si zaharul si se mixeaza timp de 4 minute pana isi tripleaza volumul. Se adauga si...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de cafea

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu crema de cafea

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile cu un praf de sare, pana devin spuma. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana spuma devine lucioasa, apoi adaugati zeama de lamaie. Puneti vanilia,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.04.2017, 11:41
Cafeaua asta este pentru insomni?
la 07.04.2017, 11:48
Nu e pentru , doar consumul ei exagerat duce la insomnii deci sa spunem ca ajuta nitel




la 07.04.2017, 11:54
Ce bună e! Vreau jumătate de tava!
la 07.04.2017, 12:11
la 07.04.2017, 12:36
Ce-mi place

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking