Desert prajitura cu capsuni si prune uscate

Postat de Valclaudia in Prajituri
11 Apr 2017 | 3039 vizualizari
Desert prajitura cu capsuni si prune uscate

Ingrediente

Aluat:

  • 200 gr. margarina rama rece
  • 1 ou mare de casa
  • cca 100 gr. smantana cu 12% grasime
  • un praf de sare
  • 150 gr. zahar tos
  • cca. 350 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 1/2 plic praf de copt

Umplutura:

  • 4-5 linguri pasta de macese
  • 2 linguri gris
  • 500 gr. capsuni
  • cca 200 gr. prune uscate
  • 6-8 biscuiti simpli din comert

Pentru pudrat:

  • 50 gr. zahar pudra

Mod de preparare

Prunele uscate se clatesc cu apa rece si se pun la hidratat in putina apa calduta, pentru 30 minute, apoi se asaza intr-o strecuratoare si se lasa la scurs.

Preincalzim cuptorul la 175 grade C.

Pentru aluat, trecem margarina rece prin razatoarea cu ochiuri mari.

Adaugam oul de casa, praful de sare, praful de copt, zaharul tos, smantana. Amestecam.

Adaugam faina si framantam un aluat elastic.

3/4 din cantinatea de aluat se intinde in foaie subtire, o asezam cu grija in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Impungem cu o furculita din loc in loc, apoi adaugam pasta de macese. Nivelam si presaram grisul in ploaie, pe intreaga suprafata a aluatului.

Adaugam jumatati de prune hidratate in apa si jumatati de capsuni, apoi zdrobim biscuitii peste fructe (acestia au rolul de a absorbi lichidul lasat in timpul coptului de fructe.)

Peste stratul de fructe, asezam banuti de aluat pe care ii decupam cu gura unui paharel mic de tuica, dupa ce, in prealabil, am intins in foaie subtire si restul de aluat pe masa de lucru infainata.

Dam tava la cuptor pentru 35 minute.

Dupa ce prajitura s-a rumenit, o scoatem din cuptor si o pudram cu zahar pudra.

Lasam la racit, portionam prajitura si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu capsuni si prune uscate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cheesecake cu branza de vaci si capsuni

Postat de rocsi_1612

Desert cheesecake cu branza de vaci si capsuni

Crusta: Untul il topim pe baie de aburi. Biscuitii si piscoturile, le punem in blender si le maruntim. Peste biscutii si piscoturile maruntite, punem untul topit, le amestecam bine. Luam...

Citeste continuarea

Prajitura cu mere, caramel si afine in aluat

Postat de simona72

Prajitura cu mere, caramel si afine in aluat

Pentru inceput ne ocupam de mere si caramel: se spala merele, se sterg cu prosop de bucatarie. Daca vreti puteti sa le curatati de coaja, eu le-am preferat cu tot cu coaja si am indepartat doar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2017, 20:49
Foarte buna!
la 11.04.2017, 21:09
la 11.04.2017, 21:17
Ce combinatie interesanta!
la 11.04.2017, 21:18
Buna prajitura!
la 11.04.2017, 21:39
Ai imbarligat pruna cu capsuna, ai avut tupeu....)

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking