Desert prajitura cu caramel, alune, mascarpone si ciocolata

Postat de oanapl in Prajituri
29 Apr 2021 | 3557 vizualizari
Desert prajitura cu caramel, alune, mascarpone si ciocolata

retete pascale Vă invit să încercați și această prăjitură, deoarece este delicioasă.

Ingrediente

-pentru blat:

  • 2 ouă
  • 2 albușuri
  • 100 g zahăr
  • 50 g ulei
  • 50 g lapte
  • 110 g făină
  • 5 g praf de copt
  • 30 g cacao extra black
  • -crema de ciocolată:
  • 150 g ciocolată neagră (peste 50% cacao)
  • 50 g ciocolată cu lapte
  • 100 ml smântână pentru frișcă
  • 60 ml lapte
  • 20 g zahăr
  • 2 gălbenușuri
  • 5 g gelatină
  • 20 ml apă
  • - în plus:
  • 100g lapte condensat caramelizat (caramel) la cutie
  • 70g alune prăjite nesărate
  • 20g unt
  • -pentru decor:
  • 250g mascarpone
  • 70g zahăr
  • 300ml smântână pentru frișcă

Mod de preparare

Mixezi ouăle întregi, albușurile și zahărul măcinat până când își triplează volumul, apoi adaugi laptele și uleiul și omogenizezi cu o spatulă. Amesteci făina cu praful de copt și cacaua, apoi le cerni peste spuma de ouă. Amesteci ușor cu o spatulă până se omogenizează.
Torni aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și îl coci aproximativ 15-20 de minute, până când trece testul scobitorii.
Lași blatul să se răcească complet, apoi îl tai în două pe orizontală.

Laptele si smântâna pentru frișcă le pui într-o cratiță pe foc și le încălzești (nu trebuie să fiarbă!), apoi le tori peste gălbenușurile mixate cu 20 g zahăr și le pui din nou în cratiță, pe foc. Amesteci încontinuu până începe să se îngroașe compoziția, ca o smântână subțire (și rămâne pe tel), apoi adaugi gelatina hidratată și topită pe baie de aburi și amesteci.
Adaugi ciocolata tocată mărunt peste amestecul cu lapte, lași 1 minut, apoi amesteci cu o spatulă. Acoperi vasul cu o folie alimentară și lași să se răcească complet.

Încălzești caramelul cu untul în cuptorul cu microunde pentru 15 secunde și apoi omogenizezi compoziția și o amesteci cu alunele tocate mărunt.

Pui un blat în interiorul tăvii (pe hârtie de copt), întinzi caramelul și întinzi crema de ciocolată mixată. Așezi al doilea blat, apeși ușor cu mâinile și dai prăjitura la frigider pentru minim 2 ore.
Mixezi crema mascarpone cu zahărul pentru 30 de secunde, adaugi smântâna pentru frișcă și mixezi până când se întărește cât să facă moațe.

Tai prăjitura cuburi și o ornezi după imaginație.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu caramel, alune, mascarpone si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pariziene cu jeleu de cirese

Postat de mirela0911

Desert pariziene cu jeleu de cirese

Aluatul: Se prepara maiaua. Se incalzesc usor cca 150 ml lapte. Se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia. Se amesteca bine apoi se lasa sa se activeze. Intr-un bol se cerne faina si se...

Citeste continuarea

Paris Brest

Postat de rocsi_1612

Paris Brest

Aluatul: Intr-o cratita punem apa cu untul. Le transferam pe foc si cand incepe sa fiarba, dam focul la mic, turnam toata faina deodata. Amestecam bine cu o lingura de lemn, pana faina este bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2021, 13:29
Super!
la 29.04.2021, 13:30
la 29.04.2021, 15:04
la 29.04.2021, 15:30
Cu caramel si alune, immm, o bunatate!
la 29.04.2021, 15:43
delicioasa!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking