Ingrediente
- 3 oua mari
- 2 linguri zahar
- 1 lingura miere
- un varf lingurita sare
- 100 ml ulei
- 2 linguri faina
- 3 linguri amestec de fulgi de ovaz si de grau
- 1 lingurita praf de copt
- Stafide
- Putina ciocolata neagra
- Un varf de lingurita scortisoara
- 1 lingurita de zahar pentru crusta
Mod de preparare
Se rasnesc fulgii de grau si de ovaz pana se obtine o pudra ca faina. Pentru ca vom adauga aceste cereale in prajitura, vom avea nevoie de mai putina faina.
Intr-un vas adanc, se bat spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul. Se adauga treptat mierea, galbenusurile, uleiul, faina, cerealele macinate, scortisoara si praful de copt. Se obtine un aluat potrivit de moale.
Se toarna putina compozitie intr-un castronel si se amesteca bine cu cacaua.
Se toarna cele doua intr-o tava cu foaie de copt, se presara stafidele, doua patratele de ciocolata neagra taiate bucatele iar deasupra un strat subtire de zahar (cam o lingurita), care se va transforma intr-o crusta gustoasa.
Se coace la foc potrivit pana se rumeneste sau o puteti coace chiar si la masina de facut paine, 40 de minute pe programul ‘doar pentru coacere’.
Cand este gata, se acopera cu un prosop curat de bucatarie, iar la servire, se pudreaza cu zahar.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/08/prajitura-cu-cereale-miere-si.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu cereale, miere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|