Desert prajitura cu ciocolata, banana si piureu de dovleac (fara gluten)

Postat de ctlina in Dulciuri
31 Oct 2020 | 1604 vizualizari
Desert prajitura cu ciocolata, banana si piureu de dovleac (fara gluten)

De fiecare data cand gatesc un dovleac, pun la congelat un pic de piureu de dovleac pentru a face un desert.
Cum n-aveam chiar mult am adaugat o banana. Puneti zahar sau indulcitor dupa gust caci eu sunt cam zgarcita cu dulcele tare ;) Pe jumatate am pus zahar pudra deasupra . Toata lumea a apreciat si a fost multumita. https://www.blogulluicatalina.com/2020/10/prajitura-cu-ciocolata-banana-si-piureu.html

Ingrediente

  • 150 gr de cioccolata neagra (amestec 80% si 95%)
  • 200 gr de piureu de dovleac
  • 4 oua
  • 1 banana
  • 2-3 linguri indulcitor natural erithritol (sau 60-80 gr de zahar)
  • 40 gr de pudra de migdale
  • 10-15 nuci de pécan

Mod de preparare

Pregatiti inainte piureul de dovleac- ca-n aceasta reteta .
Daca coaceti dovleacul imediat puneti ciocolata peste piureul cald si topiti-o direct.
Daca piureul este rece sau congelat ca-n cazul meu incalzititi impreuna piureul si ciocolata pe foc la bain-marie (decongelati piureul inainte) 2-3 minute.
Amestecati bine ciocolata cu dovleacul.
Bateti ouale intregi cu indulcitorul sau zaharul  timp de 5 minute.
Adaugati pudra de migdale. Curatati si taiati banana rondele si amestecati-o cu o furculita in compozitia ciocolata-dovleac. Incorporati amestecul cu ciocolata treptat la compozitia cu oua.

Varsati totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (marime de 25 cm). Decorati cu nuci de pecan. Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 20 de minute.
Cand suprafata incepe sa crape opriti cuptorul, trebuie sa ramana moale inauntru. Lasati sa se raceasca complet in tava.
Taiati in portii si serviti.
 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata, banana si piureu de dovleac (fara gluten)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tort de ciocolata

Postat de RuxyRux

Tort de ciocolata

Blatul: Untul se topeste, in el se adauga ciocolata si se topeste incet, apoi se amesteca si la final se adauga laptele rece, se lasa vasul deoparte. Albusurile se separa de galbenusuri in...

Citeste continuarea

Gomboti cu prune

Postat de Bianca20

Gomboti cu prune

Se pun la fiert cartofii. Se curata cand se racesc si se piseaza sau se dau prin blender. Vor iesi lipiciosi prin blender dar vor fi buni pentru compozitie. Se adauga ouale, grisul, faina si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2020, 19:20
la 31.10.2020, 19:21
Bună...!
la 31.10.2020, 20:35
Ce bine arată!
la 31.10.2020, 20:35
Interesanta combinatia!
la 31.10.2020, 20:46

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking