Ingrediente
- 150 gr de cioccolata neagra (amestec 80% si 95%)
- 200 gr de piureu de dovleac
- 4 oua
- 1 banana
- 2-3 linguri indulcitor natural erithritol (sau 60-80 gr de zahar)
- 40 gr de pudra de migdale
- 10-15 nuci de pécan
Mod de preparare
Pregatiti inainte piureul de dovleac- ca-n aceasta reteta .
Daca coaceti dovleacul imediat puneti ciocolata peste piureul cald si topiti-o direct.
Daca piureul este rece sau congelat ca-n cazul meu incalzititi impreuna piureul si ciocolata pe foc la bain-marie (decongelati piureul inainte) 2-3 minute.
Amestecati bine ciocolata cu dovleacul.
Bateti ouale intregi cu indulcitorul sau zaharul timp de 5 minute.
Adaugati pudra de migdale. Curatati si taiati banana rondele si amestecati-o cu o furculita in compozitia ciocolata-dovleac. Incorporati amestecul cu ciocolata treptat la compozitia cu oua.
Varsati totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (marime de 25 cm). Decorati cu nuci de pecan. Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 20 de minute.
Cand suprafata incepe sa crape opriti cuptorul, trebuie sa ramana moale inauntru. Lasati sa se raceasca complet in tava.
Taiati in portii si serviti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata, banana si piureu de dovleac (fara gluten)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|