Desert prajitura cu ciocolata, branza si visine

Postat de GeorgianaGrigorescu in Prajituri
3 Iun 2018 | 5118 vizualizari
Desert prajitura cu ciocolata, branza si visine

Daca iubiti ciocolata, branza si visinele, si mai ales aceasta combinatie nu ezitati sa o incercati. Picnicul bucatarasilor.

Ingrediente

Blat:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • un varf lingurita praf de copt
Stratul de banza:
  • 1 kg branza de vaci
  • 250 g zahar pudra
  • 4 oua
  • esenta vanilie
  • 2 linguri amidon
Jeleul de visine:
  • 500 g visine
  • 200 g zahar
  • 1 lingura amidon
  • 1/2 plic gelatina

Mod de preparare

Pentru blat topim ciocolata cu untul. Lasam sa se racoreasca putin. Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata topita cu untul, mixand in continuare. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt.

Punem compozitia intr-o tava cu hartie de copt si introducem la cuptor 5 minute, dupa care scoatem tava din cuptor si turnam peste blat compozitia de branza. Introducem din nou tava la cuptor pentru 45-50 de minute pana se incheaga compozitia de branza. Oprim focul si lasam tava in cuptor pentru inca 15 minute.

Pentru compozitia de branza am mixat ouale cu zaharul si un praf de sare, am adaugat amidonul, vanilia si apoi branza.

Dupa ce s-a racit prajitura, am adaugat peste branza jeleul de visine caldut.

Pentru jeleu am pus pe foc visinele cu zaharul si am lasat sa fiarba 15-20 de minute. Am amestecat amidonul cu 2 linguri de apa si l-am adaugat peste visine. Am mai lasat sa fiarba cateva minute, apoi am stins focul. Eu am folosit visine proaspete.

Am pus gelatina la inmuiat in putina apa, apoi am pus peste ea cateva linguri de lichid cald din jeleul de visine. Am amestecat bine gelatina cu jeleul de visine si l-am lasat sa se raceasca.

Introducem prajitura la rece cateva ore. Se taie mult mai bine si este si mai buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata, branza si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu crema straciatella, visine si krantz de migdale

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu crema straciatella, visine si krantz de migdale

Blatul: Intr-un bol puneti ouale cu un praf de sare, le mixati cu telul blenderului, apoi puneti zaharul si amestecati pana devin spuma. Adaugati untul de arahide, mixati, apoi puneti laptele si...

Citeste continuarea

Desert prajitura marmorata cu branza si visine

Postat de GeorgianaGrigorescu

Desert prajitura marmorata cu branza si visine

Pentru compozitia maro am mixat ouale cu zaharul pana si-au dublat volumul. Am adaugat un praf de sare, uleiul si laptele. Am adaugat si faina amestecata cu cacaua si trei sferturi din plicul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.06.2018, 15:49
Ce-mi place combinatia asta!
la 03.06.2018, 15:55
Yummy! Ce bunătate de prăjitură ai făcut!
la 03.06.2018, 16:04
daaa, cred ca e grozava!
la 03.06.2018, 16:09
la 03.06.2018, 16:16
ce buna

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking