Desert prajitura cu ciocolata, nuca de cocos si crema de vanilie

Postat de oanapl in Prajituri
2 Apr 2018 | 3645 vizualizari
Desert prajitura cu ciocolata, nuca de cocos si crema de vanilie

Bunatati de Paste Această rețetă delicioasă am pregătit-o după o rețetă de-a Mirelei (prajitura intercontinental) dar nu am mai ornat-o cu ciocolată. Deoarece nu am știut când să pun untul în cremă, eu l-am pus imediat după ce am luat-o de pe foc...și rău am făcut deoarece crema și-a schimbat consistența și a devenit cam lichidă. Am reparat-o adăugând frișcă lichidă bătută bine. A fost delicioasă și a dispărut rapid din farfurie! Mulțumesc Mirela pentru rețetă! :-* Vă rog să-mi spuneți și mie care este secretul unei creme de vanilie cu unt reușită.   

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 9 albușuri
  • 9 lg zahăr
  • 9 lg nucă măcinată
  • 3 lg făină
  • 3 lgt praf de copt
  • Pentru cremă:
  • 9 gălbenușuri
  • 100 g zahăr măcinat
  • 3-4 lg cu amidon alimentar
  • 300 ml lapte
  • 200 g unt gras
  • 50 g nucă de cocos
  • 30 g stafide aurii
  • 50 g ciocolată amăruie tocată
  • 1 lg esență de vanilie
  • 1 lg esență de rom
  • 200 ml frișcă lichidă

Mod de preparare

Pentru o foaie folosești 3 albușuri bătute spumă cu un praf de sare. Adaugi pe rând cele 3 linguri de zahăr măcinat și mixezi până obții o spumă tare. Într-un bol amesteci cele 3 linguri de nucă macinată cu o lingură de făină și o linguriță praf de copt. Torni peste spumă și amesteci cu mișcări ușoare până la încorporare. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt (dimensiunea tavii este de 20 x 30 cm) si torni compoziția. Nivelezi și dai la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, până se rumenește frumos deasupra și trece testul cu scobitoarea (în jur de 20-25 de minute).

Procedezi la fel și cu celelalte două foi. În timp ce se răcesc foile, se pregătește crema.

Pentru cremă, amesteci gălbenușurile bine cu zahărul măcinat și amidonul. Torni laptele fierbinte peste gălbenușuri, amestecând continuu, apoi pui pe foc mic și lași să fiarbă la foc mic până se îngroașă ca o budincă. Iei de pe foc, adaugi esența de vanilie, lași să se răcorească și adaugi untul moale. Omogenizezi bine, apoi le lași la răcit.

Deoarece eu am adăugat untul imediat după ce am luat crema de pe foc, s-a înmuiat crema. Am lăsat-o să se răcească și am adăugat 200 ml frișcă lichidă bătută bine, iar crema s-a întărit. (nu am folosit întreaga cantitate de cremă, ci mi-a mai rămas aproximat 200 g).

Speli stafidele și le pui într-un vas mic peste care adaugi esența de rom. Le lași câteva minute, apoi le scurgi.
După ce s-a răcit bine crema, o împarți în trei părți egale. într-o parte adaugi nuca de cocos, în alta stafidele îmbibate cu rom, iar în ultima ciocolata amăruie tocată mai mărunt. Omogenizezi bine fiecare cremă și lași deoparte.
Pe un platou așezi prima foaie și adaugi crema cu cocos. Pui al doilea blat și întinzi crema cu stafide, apoi adaugi al treilea blat. Întinzi crema cu ciocolată. Poți să ornezi cu ciocolată topită sau frișcă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata, nuca de cocos si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada cu cocos, lime si visine

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu cocos, lime si visine

Blatul: Intr-un bol separati ouale. Rasturnati si cele 3 albusuri peste albusurile din bol, presarati un praf de sare si mixati. Cand incep sa devina spumoase, adaugati indulcitorul si...

Citeste continuarea

Desert prajitura Fantezie

Postat de mirela0911

Desert prajitura Fantezie

Blat nuca: Se bat albusurile spuma cu praful de sare si bicarbonatul de sodiu. Se adauga alternativ zaharul si apa rece si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. La final se adauga faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2018, 20:18
Minunata prajiturica ta!
la 02.04.2018, 20:21
Mulțumesc Katty!
la 02.04.2018, 20:35
Mama are o vorba: "nu exista dulce "stricat!".... dar prajitura Dvs arata (ca tot ce va iese din maini!) senzational! Pentru intrebare: crema de galbenusuri (de fapt e o budinca) trebuie lasata sa se raceasca complet, astfel ea devine mai inchegata si mai ferma; apoi se incorporeaza in ea, lingura cu lingura, amestecand energic si continuu, untul mixat in prealabil (sau vice-versa). Cu cat are mai multe % de grasime untul, cu atat iese crema finala mai legata si scade pericolul "taierii". In loc de frisca batuta, ati fi putut "repara" si adaugand ceva gelatina sau agar-agar "lichefiate" conform instructiunilor.
la 02.04.2018, 20:42
Delicioasă!
la 02.04.2018, 20:44

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking