Desert prajitura cu ciocolata, piureu de dovleac si afine

Postat de ctlina in Prajituri
20 Dec 2021 | 2597 vizualizari
Desert prajitura cu ciocolata, piureu de dovleac si afine

O reteta fara gluten si lactoza, low carb Am utilizat ciocolata neagra 85% (19 g carbohidrati/100 gr) care contine numai cacao, pasta si unt de cacao , zahar brun si vanilie, deci este o reteta fara lactoza https://www.blogulluicatalina.com/2021/11/prajitura-cu-ciocolata-piureu-de.html

Ingrediente

  • 125 gr de cioccolata neagra 85%
  • 150 gr de piureu de dovleac
  • 4 oua
  • 4 linguri indulcitor natural erithritol (sau 60-80 gr de zahar)
  • 3 linguri pline de pudra de migdale
  • 100 gr de afine
  • 10-15 nuci de pécan

Mod de preparare

Pregatiti inainte piureul de dovleac- ca-n aceasta reteta . Daca coaceti dovleacul imediat puneti ciocolata peste piureul cald si topiti-o direct.
Daca piureul este rece sau congelat ca-n cazul meu incalzititi impreuna piureul si ciocolata la bain-marie (decongelati piureul inainte) 2-3 minute.
Amestecati bine ciocolata cu dovleacul.
Bateti ouale intregi cu indulcitorurile timp de 5 minute.
Adaugati pudra de migdale. Incorporati amestecul cu ciocolata treptat la compozitia cu oua. Varsati totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt de 25 cm. Decorati cu nuci de pecan si afine. Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 25 de minute. Cand suprafata incepe sa crape opriti cuptorul, trebuie sa ramana moale dedesupt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata, piureu de dovleac si afine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta de fructe cu gelatina

Postat de Valclaudia

Tarta de fructe cu gelatina

Intai ne ocupam de prepararea blatului: Separam albusurile de galbenusuri, zaharul se adauga peste galbenusuri, la fel si praful de copt si coaja de lamaie, si de amesteca pana cand...

Citeste continuarea

Coronita cu cirese si pepite de ciocolata

Postat de comanligia

Coronita cu cirese si pepite de ciocolata

Ungem forma cu unt, apoi facem compozitia astfel: albusurile se bat spuma, frecam galbenusul cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam uleiul, faina, frisca lichida, faina si praful de copt. La...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2021, 21:20
la 20.12.2021, 21:35
Delicioasă!
la 20.12.2021, 22:38
fara dovleac se poate?
la 20.12.2021, 23:38
Si eu tot fara dovleac
la 21.12.2021, 03:18

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking